Deze maand viel er een klein cadeautje in de brievenbus voor organisaties die hun cultuureducatief aanbod toevoegen aan Cultuurkuur. Met deze actie willen publiq en CANON Cultuurcel hen bedanken: dankzij hen kunnen we het steeds gemakkelijker maken voor leerkrachten om het mooie cultuuraanbod in Vlaanderen en Brussel tot in de scholen te krijgen.

Mooie inspanningen moeten beloond worden! Daarom trakteren publiq en CANON Cultuurcel de organisaties die gebruikmaken van Cultuurkuur, het platform waarop scholen en cultuurorganisaties met elkaar in contact komen, op een extraatje: gelukskoekjes, om te delen met de collega's die dit mee mogelijk maken. Organisatoren van cultuureducatief aanbod publiceren hun activiteiten namelijk via de UiTdatabank op Cultuurkuur. Scholen en/of leerkrachten kunnen hen langs deze weg gemakkelijk bereiken voor cultuuractiviteiten: voorstellingen, workshops, lezingen,... Zo worden doelgroep en publiek direct tot bij elkaar gebracht.
 
Daarnaast vind je op Cultuurkuur ook inspiratie, praktijkvoorbeelden (met concrete tips, foto’s, leerpunten), info over subsidies voor culturele projecten en de laatste nieuwtjes uit het veld. Elke maand gaan in totaal meer dan 10.000 leerkrachten op zoek naar cultuurpartners en cultuuractiviteiten voor hun klas, bij meer dan 1500 cultuureducatieve organisaties die geregistreerd zijn op Cultuurkuur.