Comeet (c) Mirjam DevriendtKervers UiTPASpartner COMEET (Cultuuroverleg Meetjesland) werd door Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz bekroond met de Vlaamse Cultuurprijs voor Lokaal Cultuurbeleid 2015. De jury loofde Comeet om haar integrale en brede werking.

COMEET is een cultuurdienst en projectvereniging voor 14 gemeenten in het Meetjesland. Het samenwerkingsverband werkt rond bibliotheken, erfgoed, lokaal cultuurbeleid en podia. Samen communiceren ze hun vrijetijdsaanbod onder het label UiT in het Meetjesland.  Dit doen ze via een gezamenlijke website UiTinhetmeetjesland.be, een regionale UiTkrant, een UiTmail, ... Daarnaast heeft iedere gemeente een lokale afgeleide: UiT in Aalter, UiT in Assenede, UiT in Eeklo,... En vanaf volgend jaar komt daar nog eens UiTPAS bij.

De voorbije 12 jaar zorgde COMEET voor groeiend cultuuroverleg in de regio. De jury wil de regionale samenwerkingsverbanden als model voor lokaal cultuurbeleid onder de aandacht brengen. Vooral kleinere entiteiten hebben baat bij een inspirerende regionale samenwerking. Een goed samenwerkingsverband toont waar lokaal cultuurbeleid in kleinere gemeenten kan voor staan.

Sven Gatz:“COMEET brengt op regelmatige basis vrijwilligers en vaklui uit de cultuursector uit het Meetjesland samen om kennis en ervaring uit te wisselen. Vorming en ontmoeting versterken hun rol".

COMEET initieert projecten en informeert over het cultuur- en vrijetijdsaanbod in eigen streek. Stijn Coppejans, voorzitter COMEET: "Hoewel ons werkgebied vrij groot is, is de afstand met onze stakeholders altijd klein gebleven. Zowel het enthousiasme van de vele cultuurorganisaties, de raad van bestuur, onze lokale collega's als de medewerkers heeft een cultuur van vertrouwen, ambitie en creativiteit opgebouwd. Deze cultuurprijs Lokaal Cultuurbeleid behoort dan ook toe aan de honderden gangmakers uit de hele streek."

Comeet te gast op het UiTforum

In september 2017 start Comeet in de gemeenten Eeklo en Assenede met UiTPAS. Ben je benieuwd welke rol COMEET ziet voor UiTPAS in hun regionale werking? Kom dan zeker op dinsdag 18 oktober naar het UiTforum. Het programma vind je op www.uitforum.be.


Meer info

www.comeet.be

www.uitinhetmeetjesland.be

Cultuurprijzen Vlaanderen