Ontdek de inhoud van de schatkist!

Om mee te doen met Schatten van Vlieg koop je een schatkist en minimum 50 kunsteducatieve items, de smaakboekjes, voor in die schatkist. Daarnaast zet je een zoektocht op poten die naar die schatkist leidt. Elke schattenjager mag een smaakboekje uit de kist mee naar huis nemen. Per 50 smaakboekjes krijg je ook een logboek waarin de schattenjagers hun ervaring kunnen neerpennen. Bij je eerste bestelling bezorgen we je vier affiches. Daarnaast stellen we ook een sjabloon van een affiche op gemeenteniveau ter beschikking dat je eenvoudig zelf kan personaliseren.

A) Een schatkist 

Je bestelt eenmalig de schatkist van Vlieg. Die kan je jaar na jaar hergebruiken.

B) Inhoud voor de schatkist 

1. Een kunsteducatief item per kind: het smaakboekje (€ 10 per 50 stuks excl. BTW + verzend- en handlingskosten*)

Ook dit jaar creëerden we in samenwerking met Mooss, expert in educatie voor kinderen, een educatief item voor in de schatkisten. Hiermee ontdekken kinderen ook thuis nog meer over het thema ‘Proef jij wat ik proef’ en kunnen ze zich tijdens de vakantie nog veel smaakplezier beleven. De zigzagboekjes vol creatieve, filosofische en actieve smaakspelletjes, hebben een smaakmopje op de cover zodat ze meteen de aandacht trekken. Er zitten ook stickers in om de onmiddellijke funfactor te verhogen. Dit jaar zit de unieke code om mee te doen aan de wedstrijd en kans te maken op een prijs binnenin verstopt tussen een hamburger, een eitje of een koekje. 

Elk cultuurhuis ontvangt een mix van de verschillende smaakboekjes. Je bestelt minimum 50 boekjes - of een veelvoud ervan. De smaakboekjes worden getest door kinderen van kunstjeugdbeweging Bazart en een panel van 10 diverse cultuurhuizen en voorgesteld op de inspiratiedagen. 

De smaakboekjes zijn beschikbaar in het Frans en het Nederlands.

2. Een logboek

Per 50 smaakboekjes ontvang je een logboek waarin kinderen hun naam kunnen noteren en zich zo vereeuwigen als schattenjager. Hier kunnen ze waardevolle feedback over je schattenzoektocht in nalaten. Online stellen we dit jaar ook een Franstalige versie van het logboek ter beschikking, om zelf te (laten) drukken. 

Privacy? Je kan de informatie die de deelnemers in de logboeken achterlaten gebruiken om je een beeld te vormen van de deelnemers en de troeven en verbeterpunten van jouw zoektocht. Het is niet toegelaten de persoonsgegevens te verwerken. Je mag de informatie van de deelnemers dus op geen enkele manier opnemen of koppelen aan gegevens in je (adres)databank.

3. Een gadget (optioneel voor € 0,90 per stuk, excl. BTW + verzend- en handlingskosten*)

Uit de voorbije evaluaties bleek dat jullie een gadget met onmiddellijke funfactor, dat ook geschikt was voor jonge kinderen, misten in de schatkist. We speelden hierop in en organiseerden een groepsaankoop voor Vliegogen in 2016, Geurvliegen in 2017 een een tast-Memory van Vlieg in 2018.

In 2019 kunnen kinderen (en volwassenen) zich uitleven met Tongtattoos. We voorzien pakjes met telkens drie tongtattoos in verschillende smaken. Een pakje met drie tongtattoos kost € 0,90 excl. BTW + verzend- en handlingskosten*. Hoe zet je de tattoo? Leg 'm op je tong en druk zachtjes aan. Wacht enkele ogenblikken. Trek het tattoopapier er weer af en je hebt - voor eventjes - een tongtattoo van Vlieg! Opgelet: leg de zakjes ongeopend in de schatkist, anders loop je het risico dat ze slecht worden. Elke schattenjager krijgt dus drie tongtattoos. 

Dit jaar is het uitzonderlijk mogelijk om niet alleen vòòr de actie tongtattoo's te bestellen,  je kan deze ook bijbestellen tijdens de zomer. Let wel, dit is zo lang de voorraad strekt. 

C) Promomateriaal

1. Affiches om je zoektocht mee in de kijker te zetten.

Bij je eerste bestelling van het campagnemateriaal ontvang 4 affiches die je aan de balie kan ophangen. Sinds vorig jaar voorziet Vlieg ook een sjabloon voor een affiche waarop je zelf je gemeente en schattenlocatie(s) kan invullen. Deze kan je dan afdrukken en verspreiden in je gemeente. Het sjabloon is beschikbaar vanaf maart. 

Organisaties die Franstalige smaakboekjes bestellen, ontvangen ook Franstalige affiches.

2. Gevelborden (optioneel)

gevelbord

Ook in 2019 kan je de aandacht trekken van families die je locatie passeren met een gevelbord. Maar liefst 113 organisaties bestelden de voorbije twee jaren een bord en hingen het aan hun gevel of binnen op hun locatie. Het tijdloze ontwerp zorgt ervoor dat je ze jaar na jaar kan hergebruiken. Door een handige, duurzame plakstrook is het gevelbord makkelijk op te hangen. Je kan de gevelborden bestellen, samen met het andere campagnemateriaal, wanneer je je inschrijft voor Schatten van Vlieg 2019. De prijs bedraagt 27 euro (excl. BTW).

3. Materiaal in het Frans

We voorzien kunst-educatief materiaal (de Smaakboekjes) en affiches in het Frans. We voorzien eveneens een Franstalige versie van het logboek om zelf te (laten) drukken. Gevelborden zijn niet in het Frans beschikbaar.  Je kan tijdens je inschrijving aangeven of je Franstalige items wil bestellen. Of het al dan niet verplicht is of niet toegelaten om Franstalig campagnemateriaal te gebruiken, kan je nalezen via deze link.

 

*Toelichting: verzend- en handlingskosten

De verzend- en handlingskosten stijgen dit jaar een beetje. Dit komt omdat het tarief voor het verpakken en handlen van het materiaal opgeslagen is. Ook is de prijs voor het transport van het materiaal verhoogd.