Dankjewel om de evaluatie van Schatten van Vlieg in te vullen (deze krijg je in september in je mailbox). Zo maken we samen de actie volgend jaar nog kwalitatiever en succesvoller!

Maak ook tijd voor een intern evaluatie- en bedankmoment met je collega’s, vrijwilligers en partners.

  • Wat vonden de schattenjagers van je actie? Misschien heb je via een gastenboek naar hun mening gevraagd. Of bekijk de reviews die ze hebben achtergelaten op schattenvanvlieg.be bij het invoeren van hun code.
    Neem deze info mee naar volgend jaar.

  • Vlieg verstuurt ook een algemene bevraging naar de schattenjagers op het einde van de zomervakantie. Raadpleeg deze resultaten, je krijgt ze in oktober in je mailbox.

  • Tel je schattenjagers, bijvoorbeeld op basis van het aantal stickervellen dat je uitdeelde. Ben je tevreden met dit resultaat? Het bezoekersaantal is een handig richtcijfer wanneer je je campagnemateriaal bestelt in 2023.

  • Doe een rondje van de tafel of laat je medewerkers een korte bevraging invullen.

  • Evalueer ook externe samenwerkingen. Heb je dit jaar samengewerkt met partners binnen de gemeente of over gemeentegrenzen heen? Of zou je dit volgend jaar graag doen? Overleg nu al met je gemeentelijke ambtenaar / cultuurbeleidscoördinator hoe je (beter) kan samenwerken en of hier middelen voor zijn. Kijk nu al uit naar interessante partners en denk na over subsidiemogelijkheden, zoals de subsidie voor bovenlokale cultuurprojecten.
    Bekijk de deelnemerslijst van 2022 en vind potentiële partners voor volgend jaar.

  • Organiseerde je een try-out? Evalueer ook de samenwerking met de bezoekende organisatie. Misschien willen ze doorheen het jaar wel meer samenwerken?
  • Schrijf je conclusies in een verslag of actieplan. Neem dat verslag volgend jaar nog eens door wanneer je van start gaat met de zomeractie van 2023.
  • Misschien wil je je tips en conclusies wel meegeven aan je collega's die ook een zoektocht (willen) organiseren? Post ze in onze Basecamp groep!