In het inschrijvingsformulier van Schatten van Vlieg kon je aangeven of je een try-out van je zoektocht wil organiseren. Een try-out is een uitstekende manier om met families of kinderen in contact te komen die je zelf nog niet zo gemakkelijk bereikt. Je kan je zoektocht laten keuren en in een klap je familieprogramma bekendmaken bij een nieuw publiek.

Hoe organiseer je nu een geslaagde try-out? Met deze 3 tips zetten we je op weg.

  1. Zorg voor voldoende materiaal en begeleiders.

Een Schatten van Vlieg-zoektocht doet men meestal in familieverband. Als je een grotere groep uitnodigt voor een try-out van je zoektocht, voorzie dan genoeg materiaal zodat meerdere kinderen tegelijkertijd een opdracht kunnen doen. Vraag de organisatie die je uitnodigt of ook zij een (extra) begeleider kunnen voorzien, zo sta je er niet alleen voor.

  1. Bedenk op voorhand hoe je hen feedback wil vragen.

Feedback vragen tijdens een zoektocht kan soms moeilijk zijn. Spreek daarom op voorhand met de begeleider af hoe je dit wil aanpakken. Kan de begeleider mee op bepaalde dingen letten tijdens de try-out? Kan je na de zoektocht in groep bespreken wat de families/kinderen leuk en minder leuk vonden? Als daar geen tijd voor is, wil de begeleider misschien zelf de zoektocht evalueren de dag erna, en jou briefen? Denk aan rode en groene kaartjes of smileys om gemakkelijk feedback te vragen in groep. Bedenk op voorhand de vragen die je hen zeker wil stellen.

  1. Hou rekening met je publiek.

Een try-out is de ideale gelegenheid om families of kinderen uit te nodigen die jouw locatie nog niet kennen. Dat kan betekenen dat ze zich wat onwennig voelen. Voorzie bij het begin dus een extra woordje uitleg zodat ze zich welkom voelen. Bespreek ook met de balie- of zaalmedewerkers hoe ze je try-outpubliek het best verwelkomen. Zo zorg je voor een fijne ervaring, en stimuleer je ze om nog eens te komen.

Klaar voor je try-out?

Hier vind je nog:

Wedstrijd

Maar dat niet alleen: meld je try-out nu aan en maak kans op een professioneel filmpje van jouw try-out! Zo komt jouw organisatie mooi in beeld en heb je het geknipte filmpje voor je jaarverslag, subsidiedossier of volgende team-meeting. En, met het filmpje kan Schatten van Vlieg nog meer cultuurhuizen warm maken om een try-out te organiseren. Bekijk onderaan de pagina het filmpje dat we vorig jaar maakten in Kazerne Dossin.

Meld je try-out hier aan

Meld je try-out nu aan, dan kiezen we er zo snel mogelijk eentje uit.

 

Heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar laura@publiq.be