We wisten al dat Maasmechelen en Mechelen starten met UiTPAS in september en Leuven begin 2017, maar in de loop van 2017 komen er 3 nieuwe regio's bij.

Stad Lier, regio Meetjesland en regio Westhoek vervoegen in de loop van 2017 regio Dender, Brussel, Gent, Oostende, regio Zuidwest en Regio Kempen en zo zal UiTPAS beschikbaar zijn in 33 steden en gemeenten, goed voor ruim 1,4 miljoen inwoners in Vlaanderen en Brussel.

UiTbreiding UiTPAS

 

Wat ooit begon als een klein proefproject in regio Aalst, is nu uitgegroeid tot een fantastisch project dat een groot aantal Vlamingen en Brusselaars meer goesting doet krijgen in meer vrije tijd. 

“Met de aansluiting van Lier, het Meetjesland en de Westhoek bereikt UiTPAS meteen 150.000 bijkomende geïnteresseerden”, zegt minister Gatz. “Ze zullen met die ene pas terecht kunnen in bibs, musea, cultuur- en kunstencentra, speelpleinen of concertzalen, maar ook in sporthallen en zwembaden. UiTPAS krijgt stilaan de allure van een golf die heel ontspannend Vlaanderen en Brussel in zijn greep krijgt.”

“We stellen vast dat UiTPAS een positief effect heeft op de actieve sportparticipatie. Heel wat van de gespaarde punten worden bijvoorbeeld verzilverd in onze lokale zwembaden. Sport zou een plaatsje moeten hebben ik in ieders vrijetijdsbesteding. Ik ben dan ook blij dat een sterk merk als UiTPAS hieraan bijdraagt,” zegt minister Muyters.

Binnenkort maken we de nieuwe datum bekend voor steden of regio's die willen kandideren voor UiTPAS.

Wil jij ondertussen meer weten over hoe je je ook kan voorbereiden op die kandidaatstelling, klik dan hier.