Dat je steeds moet blijven vernieuwen hebben ze in Lochristi goed begrepen. Want sinds juni 2015 zet de gemeente in op een eigen stadsapp, via welke weg je ook jouw UiTstappen kan plannen.

Wil je een update krijgen over de aangepaste openingsuren van de bib? Een tafeltje reserveren? Melden waar precies die gevaarlijke put in de weg is? De gratis Lochristi-app bundelt informatie van alle gemeentediensten, Lootse handelaars en verenigingen. Een handig ding, ook om jouw vrije tijd te plannen.

Tussen alle gegevens vind je naast algemene aankondigingen eveneens de activiteiten van de gemeentediensten, handelaars en de lokale verenigingen. Je kan ze downloaden en daarmee zelfs jouw persoonlijke agenda samenstellen. Handig is dat je door algemene info die relevant is voor iedereen aan te bieden, meteen een heel groot potentieel doelpubliek hebt. Dat potentieel publiek heb je bijgevolg ook voor andere diensten, zoals UiT in Lochristi. Daar kunnen vooral kleinere vzw’s of organisaties de vruchten van plukken, want de app biedt zo, zonder veel aanvullende moeite, een extra communicatiemiddel waarmee mogelijk de hele gemeente bereikt wordt.