De mini-audit is een vorming die je als lokale overheid kan boeken op maat van je eigen vrijetijds- en communicatiediensten.

Bevat je gemeentelijke UiTagenda wel alle vrijetijdsactiviteiten die plaatsvinden in je gemeente? Is je aanbod voldoende afgestemd op de verschillende voorkeuren van je inwoners? Hoe informeer je hen zo gericht mogelijk met je gemeentelijke vrijetijdscommunicatie en hoe geef je hen goesting om meer vrijetijdsactiviteiten te doen in je gemeente? Hoe neem je de voornaamste drempels weg met je vrijetijdscommunicatie?

Speel je met deze vragen? Dan is een mini-audit van je vrijetijdscommunicatie het aangewezen hulpmiddel.

 

Mini-audit van je vrijetijdscommunicatie

De mini-audit is een workshop op maat van jouw gemeente. Wat je kunt verwachten van deze begeleiding: 

  • Een uitgebreide evaluatie van de gemeentelijke vrijetijdscommunicatie. We vertrekken vanuit de invoercijfers van de UiTdatabank, rond de centrale vraag: ‘Hoe kan onze vrijetijdscommunicatie nog beter?’. 

  • Een evaluatie van het aanbod in de UiTdatabank: is het aanbod compleet? Waar zijn er manco’s? Hoe kunnen we de invoer optimaliseren? 

  • Eengegevensverzamelingsplan’ op basis de voorgaande conclusies uit bovenstaande vragen. 

  • Een analyse van de communicatiekanalen, zowel in functie van het totaalplaatje als elk kanaal apart. 

  • Een publieksanalyse: in dit deel ligt de focus op vragen als ‘hoe leren we hen kennen?’ en ‘kunnen we nog meer op hun behoeften inspelen?’.

De mini-audit helpt je om meer bekendheid te geven aan de talrijke initiatieven in de gemeente. Zo help je de lokale organisatoren aan meer publiek op hun evenementen en begeleid je elke inwoner van je gemeente naar een vrijetijdsbesteding die aansluit bij zijn of haar interesses.

“Op korte termijn gaan we vooral inzetten op de quick wins die Toon ons liet zien.” 
Heidi Spiessens (diensthoofd communicatie gemeente Edegem)

Meer info?

Contacteer toon@publiq.be voor meer informatie op maat van jouw gemeente. 

De mini-audit in de praktijk: