Met dit Vlaams-Nederlands lerend netwerk brengen we pionierende Nederlandse en Vlaamse praktijken in jeugd(welzijns)- en jongerenwerk en de kunst- en cultuursector samen. Het netwerk heeft als doel om succesvolle strategieën van samenwerking te ontdekken, en te leren hoe we die samenwerking kunnen borgen in gemeentelijk of regionaal beleid.

13 concrete praktijken

In het netwerk zetelen 18 Nederlandse en 18 Vlaamse deelnemers en vertrekken we vanuit de ervaringen van 13 concrete praktijken:

Kunstroute Leuven - TRES
Praktijkvoorbeeld

Als jeugdhulp en kunstenaars elkaar vinden

03 mrt. 2021

Drie maanden lang samen zoeken, werken, leren en creëren. Om dan te exposeren. Dat doen de duo’s van TRES. De ene is een kind of jongere uit de jeugdhulp, de andere een kunstenaar. Twee heel aparte werelden dus, die elkaar vinden in dit bijzonder creatieproject.

Meer lezen
Beleefproject 1
Praktijkvoorbeeld

Samen sterker, creatiever, effectiever

08 mrt. 2021

Het Beleefproject is een intergemeentelijke samenwerking tussen Bekkevoort, Geetbets, Glabbeek, Kortenaken, Linter en Zoutleeuw. De zes kleinere plattelandsgemeenten bundelen hun krachten en organiseren samen het vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren organiseren.

Meer lezen
Dynamo Jeugdwerk
Praktijkvoorbeeld

Inspireren. Leren. Werken. Het mantra van Dynamo Jeugdwerk (Eindhoven)

08 mrt. 2021

Een unieke combo van cultuur en welzijnswerk. Dat is Dynamo Jeugdwerk. Je vindt dit creatief platform voor jong talent net over de landsgrens in Eindhoven. Wat leer jij van hun talentgerichte aanpak?

Meer lezen
Jongerenparticipatie in Barendrecht
Praktijkvoorbeeld

Jongerenparticipatie en talentontwikkeling in Barendrecht

16 mrt. 2021

In Barendrecht werken culturele spelers, het jeugdwerk en de gemeente structureel en projectmatig samen om zoveel mogelijk (kwetsbare) jongeren uit de gemeente zinvolle jongerenparticipatie aan te bieden.

Meer lezen

Andere praktijkvoorbeelden

Op de webiste van Demos vind je de andere zes praktijken uit het netwerk:

Wil je meer informatie over het netwerk?

De opzet van het netwerk is gesloten, maar de verzamelde kennis en gedeelde ervaringen worden telkens breed gedeeld via de communicatiekanalen van de partners. Meer informatie over dit netwerk? Neem contact met ons op.

Liesbeth De Clercq
Neem contact op met
Liesbeth De Clercq
Medewerker publieksontwikkeling