Wat is een label?

Een label is een trefwoord of tag in de UiTdatabank waarmee een activiteit makkelijker opgepikt wordt door zoekmachines of bepaalde agenda’s. Woorden die reeds in een activiteit vermeld staan, hoef je niet opnieuw toe te voegen als labels. Zoekmachines filteren immers op alle velden. Door een label toe te voegen kan je ook bijkomende informatie geven aan bezoekers die de activiteit openen op een agenda. Zo kan je bijvoorbeeld het type van een activiteit verder specifiëren, mocht je dit nog niet in de titel of beschrijving van je activiteit vermeld hebben.

Sommige organisaties of gemeenten maken een thematische agenda of een selectie van activiteiten voor een bepaalde doelgroep op basis van een label. Het label ook voor kinderen duidt bijvoorbeeld evenementen aan die toegankelijk zijn voor kinderen, maar niet gericht zijn naar een specifieke leeftijd, zoals een wandeling die perfect mogelijk is ook met de buggy). Evenementen met dat label verschijnen daarom ook op UiTinVlaanderen.be/Vlieg. Het label taaliconen geeft dan weer evenementen weer voor mensen die het Nederlands niet of gedeeltelijk machtig zijn.

Hoe gebruik je een label en welke (nieuwe) regels worden er gehanteerd?

Een label is niet hoofdlettergevoelig en kan enkel volgende tekens bevatten: letters, cijfers, koppelteken (-) en underscore (_). Ze moeten ook telkens met een letter of een cijfer beginnen.

  • Informatie die in andere velden kan ingevoerd worden, voer je best niet in in het labelveld. Het is beter om deze gegevens in de velden in te vullen die daar specifiek voor bestemd zijn. Zo zal alle informatie duidelijker te raadplegen zijn voor de bezoekers van een UiTagenda.

Gebruik je labels die niet aan de nieuwe vorm voldoen, pas die dan zeker aan. Heb je nog vragen? Contacteer dan je partnermedewerker bij publiq.

UiTdatabank

Het fundament van een platform voor vrijetijdsactiviteiten

Meer weten