UiTPAS Leuven wil uitbreiden met gerichte aanpak

Leuven startte begin 2017 met UiTPAS en houdt momenteel een wedstrijd wie de 10.000ste pashouder kan worden. Razendsnel ging het er vooruit. Maar het mag nog groter en meer zijn volgens cultuurcommunicator Kristel Salaets die nauw samenwerkt met UiTPAScoördinator Elise Gazenbeek. “Onze zorg is nu dat UiTPAS beleefd wordt als een pas voor iedereen, dat we heel diverse mensen kunnen bereiken met de pas.” En daarvoor worden verschillende acties ontwikkeld.

“Ik wil wijkbewoners wegwijs maken”

LEUVEN

“Dit is mijn pas. En die pakken ze mij niet af.” Doke Dilen lacht terwijl hij zijn UiTPAS toont. “Ik heb hier al veel punten mee gespaard. En ook weer uitgegeven.” Doke houdt van de voorstellingen in 30CC, het cultuurcentrum van Leuven. “Ik betaal er maar 20 procent van de prijs omdat ik een beroep kan doen op het kansentarief. En dan kan ik nog wat van de prijs afdoen door punten in te wisselen. Dat moeten andere mensen toch ook weten?”

“Ik heb al veel geld kunnen uitsparen”

LEUVEN

Ze heeft er pas het Rode Hond festival opzitten, een vierdaags kinderkunstenfestival in Leuven. Sarah Bekambo is enthousiast lid van het UiTzendteam Leuven. Het klinkt als een interimbureau, maar dat is het niet. “Wij voeren promo voor UiTPAS”, lacht Sarah, “We doen dit op evenementen, festivals, op plekken in de stad.”