De inschrijvingen voor deze bijeenkomst zijn afgesloten.

Over de sessie

Wat steekt de jongere in zijn vrije tijd uit? Hoe ziet hun cultuurparticipatie binnens- en buitenshuis er nu eigenlijk uit? En welke drempels ervaren ze?

publiq nam de meest recente onderzoeken rond het profiel en het participatiegedrag van de jongere van vandaag door. In deze sessie delen we de highlights van die literatuurstudie. Daarnaast voorzien we ruimte om uit te wisselen over dit thema met collega’s van andere onderwijsinstellingen. Ga samen met hen na hoe je studenten nog beter kan toeleiden naar het cultuuraanbod op jouw campus en in hun studentenstad. Tot slot presenteren we de recenste ontwikkelingen rond het nieuwe jongerenmerk UiTX, waarmee publiq jongeren van 16 tot 26 jaar cultuuraanbod op maat wil aanbieden.

Liesbeth De Clercq
Neem contact op met
Liesbeth De Clercq
Medewerker publieksontwikkeling

Praktisch

  • Wanneer: Dinsdag 24 oktober van 10u tot 12u30, onthaal vanaf 9u30, aansluitende lunch vanaf 12u30 wordt voorzien.
  • Waar: Kantoor van publiq vzw, Henegouwenkaai 41-43, 1080 Brussel
  • Prijs: Gratis
  • Ontmoeting en uitwisseling staan in deze sessie centraal
Kyle smith cas O7yk P Vg unsplash
Onderzoek

Wanted: de jeugd van tegenwoordig

06 sep. 2021

Wie zijn de jongeren eigenlijk en wat doen ze zoal in hun vrije tijd? Op basis van verschillende onderzoeken deden we een poging om tot een profiel te komen. Met alvast deze disclaimer: dé jeugd van tegenwoordig bestaat niet.

Meer lezen
Mvd G Youngworks5598bewerkt
Verslag kennisevent

Generatie Z: inzicht in de jongere van nu

11 mei 2020

Wat betekent het om jong te zijn in 2020? En wat maakt de huidige generatie jongeren anders dan de voorgaande generaties? publiq en WAT WAT sloegen de handen in elkaar en nodigden YoungWorks (NL) uit voor een webinar over de wereld waarin Generatie Z opgroeit.

Meer lezen
Jongere - andrea piacquadio
Praktijkvoorbeeld

Jongerenagenda op WAT WAT

07 apr. 2021

Om jongeren nog beter te kunnen informeren over het cultuuraanbod, gebruikt het jeugdinformatieplatform WAT WAT de jongerenagenda widget van publiq.

Meer lezen