Wat is de roadtrip cultuureducatie?

De roadtrip cultuureducatie neemt je mee langs de diversiteit van cultuureducatie in Vlaanderen: 9 events i.s.m. 9 boeiende partners en evenzoveel boeiende internationale sprekers. Met een lezing, debat of tafelgesprek duiken we in de verschillende hoeken van cultuureducatie. Steeds verfrissend en actueel, mét veel ruimte voor ontmoeting.

Over de sessie

Ter info: Corona blijft ons parten spelen, maar niet getreurd, we onderzoeken momenteel met de partners van de roadtrip om elk event online te organiseren. Inspiratie en ontmoeting blijven centraal staan, maar dan helemaal veilig vanuit je eigen kot. De informatie hieronder is nog niet aangepast aan het online gegeven, maar inhoudelijk geeft het wel de juiste richting weer. Zo gauw het online programma vaststaat vullen we het hier aan. Als je ingeschreven bent, brengen we je via mail op de hoogte van de eventuele wijzigingen.

Kaaitheater nodigt voor deze stop van de roadtrip cultuureducatie Maria Acaso uit. Zij zal tijdens een actiegerichte workshop ons aan de levende lijve doen ondervinden hoe Art Thinking, een werkwijze ooit ontwikkeld door de Uruguayaanse kunstenaar en curator-pedagoog Luis Camnitzer, educatieve en performatieve methodes met elkaar verweeft.

Voorafgaand aan de workshop zal Maria in een korte lezing de vier basisprincipes van Art Thinking toelichten:

  • het stimuleert het divergente denken
  • het kan door iedereen beoefend worden - zeker niet alleen door kunstenaars -
  • plezier staat daarbij altijd voorop
  • het is iets dat je altijd gezamenlijk doet (Do it With Others).

Deze workshop is onderdeel van een driedelige reeks, Ways of Working with Art Thinking, die deze en aanverwante werkwijzen verkent en verankert op het veelbelovende grensgebied tussen performing arts en educatie. Om aan deze workshop deel te nemen is er geen voorkennis vereist. Het is dus ook niet noodzakelijk de hele reeks te volgen.

Voertaal: Engels

Over Maria Acaso

Maria Acaso is mede-oprichtster van het collectief Pedagogias Invisibles, hoofddocent in de Complutense Universiteit in Madrid en hoofd Educatie van het Reina Sofia Museum in Madrid. Door middel van allerlei publicaties, workshops en evenementen, waaronder de jaarlijkse Art Thinking school, verbreedt en verdiept zij Art Thinking. als een methode die in staat is formele educatie te hervormen en een gedragen kunstbemiddeling tot stand te brengen binnen culturele instellingen.

Praktisch

  • Locatie: Kaaistudio's te Onze-Lieve-Vrouw van Vaakstraat 81 1000 Brussel - Opgelet, dit is een andere locatie dan het Kaaitheater.
  • Datum: vrijdag 23 oktober 2020 van 13h00 tot 16h30
  • Max. 30 deelnemers, in het kader van de coronamaatregelen
  • Deelname is gratis, inschrijven is verplicht. Op minder dan 7 kalenderdagen is annuleren niet meer mogelijk. Indien je daarna afzegt of niet opdaagt, rekenen we een no show fee aan van 25 euro (excl. BTW).

Mis deze stop van de roadtrip niet!

13u00
13u30
Onthaal met koffie
13u30
13u40
Introductie door publiq en Kaaitheater
13u40
15u00
Lezing Maria Acaso
15u00
16u15
Workshop in groepjes
16u15
16u30
Plenair terugkoppelen
16u30
17u00
Drankje