Wat is de roadtrip cultuureducatie?

De roadtrip cultuureducatie neemt je mee langs de diversiteit van cultuureducatie in Vlaanderen: 9 events i.s.m. 9 boeiende partners en evenzoveel boeiende internationale sprekers. Met een lezing, debat of tafelgesprek duiken we in de verschillende hoeken van cultuureducatie. Steeds verfrissend en actueel, mét veel ruimte voor ontmoeting.

Over de sessie

Iedereen Leest en Villa Verbeelding slaan de handen in elkaar en engageren Abdelkader Benali die komt vertellen over de rol die lezen, boeken en verhalen in zijn leven hebben gespeeld.
Nadien gaan we aan de hand van praktijktafels in kleinere groepen dieper in op enkele inspirerende projecten en trajecten die de verbinding maken tussen lezen, cultuur en de samenleving. Centraal straat de vraag hoe boeken en verhalen kunnen ingezet worden in cultuureducatieve praktijken, hoe verhalen lezen/schrijven/vertellen bijdraagt aan persoonlijk welzijn, van jong en oud.

Voertaal: Nederlands

Barbara Struys
Neem contact op met
Barbara Struys
Coördinator cultuureducatie & netwerk Vitamine C

Over Abdelkader Benali

Abdelkader Benali (1975) werd geboren in Marokko. Als klein jongetje kwam hij naar Nederland. Zijn ouders vestigden zich in Rotterdam, waar zijn vader een slagerij begon. Hij is nu bekend als een van de bekendste schrijvers in Nederland en schrijft romans, verhalen en poëzie, maar ook toneel en journalistiek werk. Op 7 september ontvangt hij de Gouden Ganzenveer 2020. Deze prijs wordt toegekend vanwege zijn grote betekenis voor het geschreven en gedrukte woord in de Nederlandse taal.

Praktisch

  • Datum: dinsdag 27 oktober
  • Start om 9u30, einde voorzien rond 12u15
  • Deelname is gratis, inschrijven is verplicht. Op minder dan 3 werkdagen is annuleren niet meer mogelijk. Indien je daarna afzegt of niet opdaagt, rekenen we een no show fee aan van 25 euro (excl. BTW).
  • Deze sessie zal volledig online plaatsvinden. Na je inschrijving houden we je op de hoogte van het verloop van de sessie.
  • Voor deze sessie maken we gebruik van Zoom. Na wat research is dit voor ons en de deelnemers de meest gebruiksvriendelijke tool, met de mogelijkheden om een kwalitatieve interactieve ervaring mogelijk te maken. Uiteraard nemen we de noodzakelijke maatregelen om de veiligheid en privacy van de deelnemers tijdens de online sessies te garanderen. Heb je hier vragen over? Neem dan contact met de contactpersoon van dit event. Enkel ingeschreven deelnemers ontvangen de deelnamelink.
  • Benodigdheden: computer met camera en microfoon

Mis deze stop van de roadtrip niet!