Wat is de roadtrip cultuureducatie?

De roadtrip cultuureducatie neemt je mee langs de diversiteit van cultuureducatie in Vlaanderen: 10 events i.s.m. 11 boeiende partners en evenzoveel boeiende (internationale) sprekers. Met een lezing, debat of tafelgesprek duiken we in de verschillende hoeken van cultuureducatie. Steeds verfrissend en actueel, mét veel ruimte voor ontmoeting. Om deel te nemen, koop je één ticket voor de roadtrip aan en je kiest zelf hoeveel events uit de reeks je bijwoont.

Over de sessie

Theater is een enorm krachtig medium om mensen te laten leren van en over zichzelf, de ander en de wereld rondom zich. Hoe kijkt Stefan Perceval, acteur, regisseur en directeur van de Theaterwerkplaats HETGEVOLG, hiernaar?

Stefan is theatermaker maar vooral ook een maatschappelijk geëngageerde bruggenbouwer met de ongelooflijke kwaliteit om de mensen opnieuw in hun kracht te plaatsen.
Geef hem een kind, een jongere, een volwassene die iedereen heeft opgegeven en in een hoek heeft gemetseld, en hij laat hem schitteren en vooral: zichzelf zijn. Met die drijfveer is Stefan erin geslaagd om van HETGEVOLG een open huis te maken waar iedereen welkom is: anderstalige nieuwkomers, kansarmen, alleenreizende minderjarige vluchtelingen, jongeren uit reïntegratieprojecten, mensen met een beperking …

Door hem is het draagvlak van HETGEVOLG heel groot geworden: in Turnhout, de Kempense regio en heel Vlaanderen. Iedereen draagt de organisatie een warm hart toe, want iedereen weet: de nood aan sociale inclusie is groot en zal de eerstvolgende jaren allen maar toenemen. Dat een organisatie als HETGEVOLG deze sociaal-maatschappelijke invulling als haar menselijke plicht beschouwt, kan op veel sympathie rekenen.

In het roadtripevent i.s.m. BarVIZart inspireert Stefan ons met zijn verhaal over de kracht van theater in een geanimeerde keynote. Uiteraard maken we ruimte voor al je vragen.

Voertaal: Nederlands

Barbara Struys
Neem contact op met
Barbara Struys
Coördinator cultuureducatie & netwerk Vitamine C

Praktisch

 • Datum: woensdag 23 juni 2021
 • Start om 13u30, einde voorzien rond 15u
 • Om deel te kunnen nemen, koop je eerst een ticket voor de roadtrip cultuureducatie 2021:
  • Een ticket kost €50 excl. BTW (€60,50 incl. BTW).
  • Met de ticketcode die je ontvangt, kan je deelnemen aan alle events van de roadtrip cultuureducatie 2021.
  • De code is geldig voor alle medewerkers van je organisatie. Je hoeft dus maar 1 code aan te kopen om met meerdere medewerkers te kunnen deelnemen.
  • Na ontvangst van de code, is inschrijven voor het event noodzakelijk.
 • Deze sessie zal volledig online plaatsvinden. Na je inschrijving houden we je op de hoogte van het verloop van de sessie.
 • Voor deze sessie maken we gebruik van Zoom. Na wat research is dit voor ons en de deelnemers de meest gebruiksvriendelijke tool, met de mogelijkheden om een kwalitatieve interactieve ervaring mogelijk te maken. Uiteraard nemen we de noodzakelijke maatregelen om de veiligheid en privacy van de deelnemers tijdens de online sessies te garanderen.
  Heb je hier vragen over? Lees even onze infopagina over het gebruik van Zoom of neem contact met de contactpersoon van dit event.
 • Enkel ingeschreven deelnemers ontvangen de deelnamelink.
 • Benodigdheden: computer met camera en microfoon

Meer over Stefan Perceval

Stefan Perceval (°1973) is acteur, regisseur, directeur van de Theaterwerkplaats HETGEVOLG.
In 2019 ontving hij de Vlaamse Emancipatieprijs. In maart 2011 kreeg Stefan “De gouden klaproos” in de categorie Toneel literatuur, een erkenning van de leden van auteursvereniging Sabam voor Vlaamse jonge scheppende kunstenaars voor hun prestaties, inzet en gedrevenheid.

Stefan Perceval studeerde in 1997 af aan het HIDK – Studio Herman Teirlinck. Stefan acteert, regisseert en schrijft voor Victoria (nu Campo), HET TONEELHUIS, HETPALEIS, 4 Hoog, Malpertuis, HET GEVOLG, Tutti Fratelli. Van Maaseik, over Avignon en Berlijn tot in Shanghai. Ondertussen acteert Stefan in talrijke televisiereeksen en films.

https://stefanperceval.com/

Stefan Perceval
Stefan Perceval

Over BarVIZart, powered by Jeugdcentrum Vizit

BarVIZart is het project Artistieke Ondernemingszin van Jeugdcentrum Vizit in Wilrijk.

BarVIZart biedt jonge kunstenaars aangepaste ondersteuning, op maat van de artiest, zodat die tools en vaardigheden verwerft om zich verder te professionaliseren in het kunstenlandschap. Dit uit zich onder andere in het geven van zakelijk en financieel advies, het vinden van een geschikte coach en het mee nadenken over de invulling van een evenement.

Daarnaast biedt BarVIZart ruimte aan jonge makers. Op hun locatie in de Valkstraat in Wilrijk huizen een repetitieruimte, expositiehal, werkruimte, een Donkere Kamer, een zeefdrukatelier, een keramiekatelier en een naaiatelier. Maandelijks worden er activiteiten georganiseerd zoals open ateliers, infosessies en workshops waar elke jonge artiest kan kennismaken met ondernemerschap in al haar facetten.

Bij BarVIZart leren kunstenaars andere gelijkgestemde zielen uit het veld kennen. Ze beïnvloeden en inspireren elkaar waardoor interessante collaboraties kunnen ontstaan.

www.vizitonline.be/barvizart

Mis deze stop van de roadtrip niet!

Nog geen ticket voor de roadtrip cultuureducatie? Schaf dat eerst aan!

Roadtrip 2020 DeVeerman, copyright Carlos Dekeyrel

Roadtrip cultuureducatie 2021

De Roadtrip cultuureducatie, dat is ook in 2021 weer een reis langs de diversiteit en rijkdom van cultuureducatie. Een boeiende reeks van 10 events i.s.m. partners uit de sector, boordevol (internationale) inspiratie en ontmoeting.

Ik ben benieuwd
Moving ground vzw, zomerfabriek

Dans als therapie voor een gemeenschap

2 jun 2021 19:30 - 3 jun 2021 21:30 — i.s.m. Moving Ground vzw
Online event

I.h.k.v. de Roadtrip cultuureducatie 2021. Dans heeft een positieve impact op een mens: het welbevinden staat sterker, cognitieve capaciteiten groeien en conflictgedrag neemt af bij jongeren die dansen. In dit roadtripevent stellen Borgerhoutse jongeren vragen aan experten Peter Adriaenssens en Maike Kooijmans over hoe dans hen of hun buurt kan versterken.

Meer lezen
Kunsteducatie als katalysator voor duurzaamheid
Verslag kennisevent

Pleidooi voor doendenkers

24 mrt. 2021

Hoe kan kunsteducatie een motor zijn voor duurzaamheid? Met die vraag trapte de Roadtrip Cultuureducatie 2021 zich op gang. Muzische Workshops vzw legde ze voor aan de Nederlandse ecosoof Henk Oosterling.

Meer lezen
4d6c306e 0ad8 4aa5 bad4 228a90532533 1
Praktijkvoorbeeld

Het wijktraject van hetpaleis & vzw Kras

31 mrt. 2021

Hoe een publiek bereiken dat de diversiteit van de context waarin je werkt weerspiegelt? Ontdek het praktijkvoorbeeld van hetpaleis en vzw Kras Jeugdwerk.

Meer lezen
Ticketing visual Zeggedis
Praktijkvoorbeeld

Online improvisatieworkshops, is dat mogelijk? BENGEL doet het voor.

18 aug. 2020

Omschakelen naar online aanbod, kan dat met theaterworkshops? Charlotte De Metsenaere en Marith Venderbosch gingen de uitdaging aan en zo zag BENGEL het levenslicht tijdens de coronacrisis.

Meer lezen
Islam en cultuur waar denk je aan
Verslag kennisevent

Islam en cultuur, vraag het aan een imam

17 dec. 2020

Hoe kijken moslims naar cultuur en cultuureducatie? Waar moet je rekening mee houden als je publiek wil bereiken met een religieuze achtergrond? Hoe kom je tegemoet aan bepaalde verwachtingen of verzuchtingen? Ontdek het visuele verslag van de sessie met imam Khalid Benhaddou tijdens publiqForum 2020.

Meer lezen