Wat is de roadtrip cultuureducatie?

De roadtrip cultuureducatie neemt je mee langs de diversiteit van cultuureducatie in Vlaanderen: 9 events i.s.m. 9 boeiende partners en evenzoveel boeiende internationale sprekers. Met een lezing, debat of tafelgesprek duiken we in de verschillende hoeken van cultuureducatie. Steeds verfrissend en actueel, mét veel ruimte voor ontmoeting.

Over de sessie

hetpaleis nodigt voor deze roadtripstop kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens uit om haar plannen toe te lichten rond de culturele rechten van het kind en aanbevelingen te geven aan de brede kunsteducatieve sector. Die aanbevelingen leggen we naast de artistiek-educatieve werking van hetpaleis.

Hetpaleis is een podiumkunstenhuis voor kinderen en jongeren in het hart van de stad met activiteiten binnen en buiten de muren van het theatergebouw. Hetpaleis maakt voorstellingen en kunsteducatieve workshops zowel voor een scholenpubliek als voor kinderen en jongeren in de vrije tijd vanuit een bijzondere visie: Kinderen en jongeren kunnen niet alleen iets leren van kunstenaars en volwassenen maar zij kunnen op hun beurt volwassenen iets leren en verrijken. Uitgangspunten hierbij zijn gelijkwaardigheid en mede-eigenaarschap.

Recent ontwikkelde hetpaleis de workshop Kier. Deelnemers aan de roadtrip krijgen inzicht in het creatieproces van de workshop, die zo ontworpen werd dat hij letterlijk in een bakfiets past, om te kunnen reizen langs jeugdwerkorganisaties en scholen. Ga mee in gesprek over hoe je met zo'n theaterproject meer kinderen recht op kunst kan geven.

Voor deze roadtripstop heb je de keuze of je ter plaatse komt deelnemen of vanuit je kot volgt. Het gedeelte ter plaatse organiseren we uiteraard coronaproof. Daarom is het aantal deelnemers beperkt tot 20 personen.
Deelnemers die de livestreaming van de keynote van de kinderrechtencommissaris en het gesprek met hetpaleis vanuit hun kot volgen, kunnen ook vragen stellen.

Het programma ziet er als volgt uit:

 • Ter plaatse:
   • 9u30- 10u ontvangst in hetgeluk waar de workshop Kier wordt voorgesteld (de fiets met het materiaal en beeldmateriaal)
   • 10u - 11u: bijwonen schoolvoorstelling Kier
   • 11u tot 11u15: koffiepauze
   • 11u15- 12u20: keynote kinderrechtencommissaris en toelichting van visie en werking hetpaleis betreffende de kinderrechten. (de workshop Kier wordt onder andere verder uitgediept)
   • 12u20- 12u45: resumé
 • Vanuit je kot:
  • 11u15-12u20: livestreaming van de keynote kinderrechtencommissaris en toelichting van visie en werking hetpaleis betreffende de kinderrechten. (de workshop Kier wordt onder andere verder uitgediept) - met mogelijkheid tot vragen stellen!
  • 12u20-12u45: resumé

Voertaal: Nederlands

Barbara Struys
Neem contact op met
Barbara Struys
Coördinator cultuureducatie & netwerk Vitamine C

Praktisch

 • Datum: donderdag 29 oktober
 • Deelname is gratis, inschrijven is verplicht. Op minder dan 7 kalenderdagen voor het event ter plaatse en 3 werkdagen voor het online event is annuleren niet meer mogelijk. Indien je daarna afzegt of niet opdaagt, rekenen we een no show fee aan van 25 euro (excl. BTW).
 • Voor degenen die online deelnemen: voor deze sessie maken we gebruik van Zoom. Na wat research is dit voor ons en de deelnemers de meest gebruiksvriendelijke tool, met de mogelijkheden om een kwalitatieve interactieve ervaring mogelijk te maken. Uiteraard nemen we de noodzakelijke maatregelen om de veiligheid en privacy van de deelnemers tijdens de online sessies te garanderen. Heb je hier vragen over? Neem dan contact met de contactpersoon van dit event. Enkel ingeschreven deelnemers ontvangen de deelnamelink. Benodigdheden: computer met camera en microfoon

Ik schrijf me in voor het event ter plaatse

En zal dus op 29/10 naar hetpaleis komen...

Ik schrijf me in voor het online event

En volg op 29/10 de livestreaming met mogelijkheid tot vragen stellen vanuit mijn eigen kot