Wat is de roadtrip cultuureducatie?

De roadtrip cultuureducatie neemt je mee langs de diversiteit van cultuureducatie in Vlaanderen: 9 events i.s.m. 9 boeiende partners en evenzoveel boeiende internationale sprekers. Met een lezing, debat of tafelgesprek duiken we in de verschillende hoeken van cultuureducatie. Steeds verfrissend en actueel, mét veel ruimte voor ontmoeting.

Over de sessie

Ter info: Corona blijft ons parten spelen, maar niet getreurd, we onderzoeken momenteel met de partners van de roadtrip om elk event online te organiseren. Inspiratie en ontmoeting blijven centraal staan, maar dan helemaal veilig vanuit je eigen kot. De informatie hieronder is nog niet aangepast aan het online gegeven, maar inhoudelijk geeft het wel de juiste richting weer. Zo gauw het online programma vaststaat vullen we het hier aan. Als je ingeschreven bent, brengen we je via mail op de hoogte van de eventuele wijzigingen.

Wat is de impact van kunst op het brein van het opgroeiende kind, van baby tot puber? Hoe speel je daar het best op in met cultuureducatieve activiteiten? En waarom is spelen daarbij zo essentieel?

We laten ons inspireren door Mark Mieras tijdens deze stop van de roadtrip cultuureducatie georganiseerd door Bamm!

Mark Mieras is wetenschapsjournalist en auteur. Hij is gefascineerd door de nauwe relatie van onze hersenontwikkeling, het spel en de cultuur. Het thema cultuureducatie is het startpunt van zijn interactieve lezing.

Voertaal: Nederlands

Over Mark Mieras

Mark Mieras (1962) is wetenschapsjournalist maar vooral bekend als auteur van ‘Ben ik dat?’ en ‘Liefde’. Deze veelgelezen boeken geven een onthullend en herkenbaar beeld van ons bewegelijke brein. Mieras, die ooit cum laude afstudeerde in de theoretisch natuurkundige, maakt zich sterk voor de zachte krachten in de samenleving die, zoals hij het zegt, “op de lange termijn bikkelharde randvoorwaarden stellen aan ons bestaan.” Hij is een bevlogen en veel gevraagd spreker.

www.mieras.nl

Praktisch

  • Locatie: Grote Zaal, OPEK, Vaartkom 4, 3000 Leuven -> route en toegankelijkheid
  • Datum: donderdag 6 oktober, 13u - 16u30
  • Max. 20 deelnemers, in het kader van de coronamaatregelen
  • Deelname is gratis, inschrijven is verplicht. Op minder dan 7 kalenderdagen is annuleren niet meer mogelijk. Indien je daarna afzegt of niet opdaagt, rekenen we een no show fee aan van 25 euro (excl. BTW).

Mis deze stop van de roadtrip niet!

13u00
13u30
Onthaal
13u30
16u00
Interactieve lezing door Mark Mieras
16u00
16u30
Afsluiting met versnapering