Wat is de roadtrip cultuureducatie?

De roadtrip cultuureducatie neemt je mee langs de diversiteit van cultuureducatie in Vlaanderen: 9 events i.s.m. 9 boeiende partners en evenzoveel boeiende internationale sprekers. Met een lezing, debat of tafelgesprek duiken we in de verschillende hoeken van cultuureducatie. Steeds verfrissend en actueel, mét veel ruimte voor ontmoeting.

Kunsteducatie en multiculturaliteit: workshop Syrische musical: over de sessie

Als begeleider krijg je vaak te maken met groepen waarin verschillende etnisch-culturele achtergronden vertegenwoordigd zijn. Hiermee omgaan is een hele uitdaging en een boeiende zoektocht. In deze workshop draaien we de rollen om: de nieuwkomer wordt docent en omgekeerd. De Syrische kunstenares Sally Ghannoum leert ons een traditioneel musicalstuk waarbij ze enkel Arabisch spreekt. Nadien is er ruimte voor reflectie en uitwisseling over het potentieel van kunsteducatie als een universele taal die mensen verbindt.

Voertaal: Nederlands - Arabisch (geen voorkennis vereist)

Laura Delauré
Neem contact op met
Laura Delauré
Medewerker publieksontwikkeling

Over Sally Ghannoum

Sally is een Syrische zangeres en regisseuse met meer dan 10 jaar ervaring als muziekdocente voor verschillende leeftijden en nationaliteiten. Als leerkracht en kunstenares werkte ze in Syrië en Dubai. Op dit moment woont ze in Antwerpen, waar ze in 2018 optrad in de theaterproductie “Mother Song” van Mokhallad Rasem (Toneelhuis) en met haar eerste soloconcert “Absence” in de Arenbergschouwburg. Op dit moment werkt ze aan verschillende projecten die theater en film combineren.

Mis deze stop van de roadtrip niet!

09u30
10u00
Onthaal
10u00
10u15
Introductie door Wisper
10u15
11u30
Syrische musical olv Sally Ghannoum
11u30
12u45
Nabespreking in groepjes
12u45
13u00
Plenum en conclusies
13u00
14u00
Broodjeslunch