Wat is de roadtrip cultuureducatie?

De roadtrip cultuureducatie neemt je mee langs de diversiteit van cultuureducatie in Vlaanderen: 9 events i.s.m. 9 boeiende partners en evenzoveel boeiende internationale sprekers. Met een lezing, debat of tafelgesprek duiken we in de verschillende hoeken van cultuureducatie. Steeds verfrissend en actueel, mét veel ruimte voor ontmoeting.

Over de sessie

Omwille van corona en alle maatregelen die hierbij komen kijken, hebben we in overleg met Kaaitheater en de spreker beslist om er een online event van te maken.
Niet getreurd,
inspiratie en ontmoeting blijven centraal staan, maar dan helemaal veilig vanuit je eigen kot.

Kaaitheater nodigt voor deze stop van de roadtrip cultuureducatie Maria Acaso uit, samen met Andrea de Pascual en Clara Megias van Pedagogias Visibles.

Wat mag je van deze roadtripstop verwachten?

In een interactieve sessie dompelen Maria en Andrea ons onder in de methodiek Art Thinking, een werkwijze ooit ontwikkeld door de Uruguayaanse kunstenaar en curator-pedagoog Luis Camnitzer. De deelnemers ondervinden zelf hoe Art Thinking educatieve en performatieve methodes met elkaar verweeft. Daarna is er tijd voor reflectie over de methodiek in kleine groepjes.

Voertaal: Engels

Laura Delauré
Neem contact op met
Laura Delauré
Medewerker publieksontwikkeling

Over Maria Acaso en Pedagogias Invisibles

Maria Acaso is mede-oprichtster van het collectief Pedagogias Invisibles, hoofddocent in de Complutense Universiteit in Madrid en hoofd Educatie van het Reina Sofia Museum in Madrid. Door middel van allerlei publicaties, workshops en evenementen, waaronder de jaarlijkse Art Thinking school, verbreedt en verdiept zij Art Thinking als een methode die in staat is formele educatie te hervormen en een gedragen kunstbemiddeling tot stand te brengen binnen culturele instellingen.

Praktisch

  • Datum: vrijdag 23 oktober 2020 van 13h30 tot 16h15
  • Deelname is gratis, inschrijven is verplicht. Op minder dan 3 kalenderdagen is annuleren niet meer mogelijk. Indien je daarna afzegt of niet opdaagt, rekenen we een no-show fee aan van 25 euro (excl. BTW).
  • Deze sessie zal volledig online plaatsvinden. Na je inschrijving houden we je op de hoogte van het verloop van de sessie.
  • Voor deze sessie maken we gebruik van Zoom. Na wat research is dit voor ons en de deelnemers de meest gebruiksvriendelijke tool, met de mogelijkheden om een kwalitatieve interactieve ervaring mogelijk te maken. Uiteraard nemen we de noodzakelijke maatregelen om de veiligheid en privacy van de deelnemers tijdens de online sessies te garanderen. Heb je hier vragen over? Neem dan contact met de contactpersoon van dit event. Enkel ingeschreven deelnemers ontvangen de deelnamelink.
  • Benodigdheden: computer met camera en microfoon

Dit event is volzet, maar de roadtrip cultuureducatie heeft nog andere stops. Ontdek het volledige programma.