Geschiedenis, kunst, erfgoed, musea… niet direct termen die je spontaan aan jongeren linkt en toch zijn er heel wat musea die een jongerenwerking hebben uitgebouwd. Grote kunstmusea, maar evengoed een stadsmuseum zoals het Yper Museum. Daar prijzen ze zich al vier jaar lang gelukkig met een super gemotiveerde bende: ‘Het Voorlopig Bewind’, jongeren uit alle Ieperse scholen die geregeld samenzitten met de educatieve ploeg van het museum en op een ongedwongen manier het jongerenbeleid van het museum helpen bepalen. De jeugdige vinger aan de museumpols!

Misschien ben jij een museum op zoek naar een manier om jongeren te betrekken bij je werking?
Of werk je voor een ander type cultuurorganisatie en ben je benieuwd naar de ideeën achter de jongerenwerking van Yper Museum om naar je eigen context te vertalen?

Laat je dan op 28 mei inspireren door het voorbeeld van het Voorlopig Bewind en ga in gesprek met collega’s over werken voor en door jongeren tijdens dit studiebezoek. Je keert naar huis met inspiratie en ideeën voor je eigen werking.

We vertrekken van de case van een museum, maar ook andere organisaties die zich op de doelgroep jongeren willen focussen, kunnen zeker inspiratie komen opdoen.

Praktisch

  • datum: maandag 28/05/2020, vanaf 12u, einde voorzien rond 15u45
  • locatie: Yper Museum, Grote Markt 34, 8900 Ieper
  • prijs: 50 euro excl. BTW (60,50 incl. BTW) - annuleren kan kosteloos tot 7 kalenderdagen voor het event, een tweede deelnemer van dezelfde organisatie betaalt 30 euro excl. BTW

Programma

12u00
13u30
Onthaal met lunch & ontmoeting jongeren Voorlopig Bewind
13u30
15u00
Plenaire sessie en Q&A
15u00
15u45
Werksessie
15u45
16u45
Optioneel: mogelijkheid tot bezoek van het Yper Museum (zowel vaste collectie als expo herSTELLINGEN)