Dit event is geannuleerd

Cultuureducatie voor families met baby's, hoe pak je dat aan? Op 14 oktober laten we ons inspireren rond dit thema in het M_HKA.

Dat ouders met baby's en peuters op zoek zijn naar vrijetijdsaanbod is duidelijk. Dit bleek uit het onderzoek dat publiq vorig jaar liet uitvoeren bij jonge ouders. We delen je aan het begin van de inspiratiedag de belangrijkste bevindingen: wat zijn de grootste drempels voor ouders met kinderen onder de 5 jaar, waar zijn ze naar op zoek, …?

Daarna vertelt Piet Vanhecke, medewerker publiekswerking en -bemiddeling van M HKA, ons hoe M HKA cultuureducatie voor de allerjongsten aanpakt. Keynote van de dag komt van 2 medewerkers van het Pori Center for Children’s Culture uit Finland. Zij ontwikkelden een visuele kunstworkshop voor baby's en hun ouders. Ontdek de inspirerende methodiek en de achterliggende filosofie van deze ‘experiential colour workshop for babies’ waarbij interactie tussen ouder & kind centraal staat, terwijl het jonge kind kleuren en licht kan verkennen, observeren, en zelf ook ermee kan gaan creëren.

Waarom inzetten op cultuur voor de allerjongsten?

Voor wie nog een duwtje nodig heeft: in deze video vroegen we aan Ellen Hanssens (Departement Cultuur, Jeugd en Media), Tine Rommens (Kind & Gezin) en Kim Crabeels (PIEP! Cultuur voor de allerkleinsten van Stad Leuven) waarom inzetten op cultuur voor deze doelgroep waardevol is.