Cultuureducatie voor families met baby's, hoe pak je dat aan? Op 14 oktober laten we ons inspireren rond dit thema in het M_HKA.

Dat ouders met baby's en peuters op zoek zijn naar vrijetijdsaanbod is duidelijk. Dit bleek uit het onderzoek dat publiq vorig jaar liet uitvoeren bij jonge ouders. We delen je aan het begin van de inspiratiedag de belangrijkste bevindingen: wat zijn de grootste drempels voor ouders met kinderen onder de 5 jaar, waar zijn ze naar op zoek, …?

Daarna vertelt Piet Vanhecke, medewerker publiekswerking en -bemiddeling van M HKA, ons hoe M HKA cultuureducatie voor de allerjongsten aanpakt. Keynote van de dag komt van 2 medewerkers van het Pori Center for Children’s Culture uit Finland. Zij ontwikkelden een visuele kunstworkshop voor baby's en hun ouders. Ontdek de inspirerende methodiek en de achterliggende filosofie van deze ‘experiential colour workshop for babies’ waarbij interactie tussen ouder & kind centraal staat, terwijl het jonge kind kleuren en licht kan verkennen, observeren, en zelf ook ermee kan gaan creëren.

Praktisch:

  • Datum: woensdag 14 oktober, 9u30-12u
  • Locatie: M HKA, Leuvenstraat 32, Antwerpen
  • Prijs: 50 euro excl. BTW (tweede deelnemer van dezelfde organisatie betaalt 30 euro excl. BTW)

Waarom inzetten op cultuur voor de allerjongsten?

Voor wie nog een duwtje nodig heeft: in deze video vroegen we aan Ellen Hanssens (Departement Cultuur, Jeugd en Media), Tine Rommens (Kind & Gezin) en Kim Crabeels (PIEP! Cultuur voor de allerkleinsten van Stad Leuven) waarom inzetten op cultuur voor deze doelgroep waardevol is.

Programma

09u30
10u00
Onthaal met koffie
10u00
10u15
Intro door publiq - wat hebben families nodig om aan cultuur te participeren met hun allerjongsten?
10u15
10u45
early arts in M HKA
Piet Van Hecke, medewerker publiekswerking en -bemiddeling
10u45
12u00
The experiental colour workshop for babies, Pori Children's Culture Centre
Piritta Huhta en Sanna Pajunen-Kyynäräinen