Dig It Up is terug! Tijdens dit jaarlijkse inspiratiefestival over digitale cultuureducatie word je ondergedompeld in tal van inspiratiesessies, workshops, praktijkvoorbeelden en maak je kennis met enkele gerenommeerde sprekers!

We verbreden dit jaar de focus en concentreren ons, naast cultuureducatie voor kinderen en jongeren, dit keer ook op kleuters!

Het festival is er voor educatieve medewerkers in de brede cultuursector, jeugdwerkers en mediacoaches en gaat door op dinsdag 22 februari 2022.

Het festival neemt dit jaar opnieuw een online vorm aan. We sturen de keynote, workshops en inspiratiesessies via een livestream zo jouw kamer in. Let wel: de plaatsen voor de workshops en inspiratiesessies zijn beperkt. Snel inschrijven is dus de boodschap!

Barbara Struys
Neem contact op met
Barbara Struys
Coördinator cultuureducatie & netwerk Vitamine C

Wat beleef je op Dig It Up?

We starten de dag met een keynote van niemand minder dan Tessa van Grafhorst. In 1999 startte Tessa een Kinderbioscoop in het oude centrum van Amsterdam. Een plek voor film, verhalen en verbeelding, speciaal voor jonge kinderen. Een paar jaar later richtte ze samen met anderen Taartrovers op. Een cultureel maatschappelijke organisatie waarin wordt gespeeld met cinema, verhalen, kunst, natuur, filosofie & food, maar bovenal met verwondering.

Na de keynote kan je deelnemen aan drie workshops of inspiratiesessies, verspreid over de voor- en namiddag. Ontdek tal van leuke en inspirende tips & tricks en ga zelf ook creatief aan de slag! Misschien herontdek je wel je jongere zelf?

Over de middag reikt Mediawijs bovendien voor het zesde jaar op rij de ‘Mediawijs Awards’ uit aan de beste mediawijze initiatieven uit 2021. Deelnemers van Dig It Up worden uitgenodigd om de uitreiking online mee te volgen en krijgen de mogelijkheid om te stemmen op hun favoriet! Er vallen dit jaar namelijk drie juryprijzen én een publieksprijs te winnen:

  • de Mediawijs Award Impact
  • de Mediawijs Award Innovatie
  • de Mediawijs Award Inclusie
  • de Mediawijs Award Publieksprijs

Voor wie?

Dig It Up is voor educatieve medewerkers in de brede cultuursector, jeugdwerkers, leerkrachten, bibliotheekmedewerkers, mediacoaches en iedereen met interesse in digitale cultuureducatie voor kinderen, jongeren en kleuters.

Praktisch

  • Datum: dinsdag 22/02/2022
  • Uur: 09u30-16u
  • Online via Hop In
  • Prijs: €25 voor deelname aan de keynote + workshops/inspiratiesessies. Kies je enkel voor de keynote of enkel voor de workshops/inspiratiesessie? Dan betaal je €15.
  • Doelgroep: Educatieve medewerkers in de brede cultuursector, jeugdwerkers en mediacoaches.

Programma

09u30
10u45
Introductie + Keynote: Spelen met film
Taartrovers
10u45
11u00
Pauze
11u00
12u00
Workshops - kies 1 van de sessies
12u00
12u45
Lunchpauze
12u45
13u30
Uitreiking Mediawijs-Awards
13u30
13u45
Pauze
20u29
20u29
Workshops - Kies 1 van de sessies
14u45
15u00
Pauze
15u00
16u00
Workshops - Kies 1 van de sessies

Ik kom naar Dig It Up!