Keynote

Digitale cultuureducatie: the time is now! - Sophie Heijkoop (DEN)

Digitale middelen inzetten voor cultuureducatie biedt grote kansen. Zeker wanneer je werkt met kinderen en jongeren. Door aan te sluiten bij hun leefwereld kan je voor hen een relevant aanbod samenstellen. Maar, hoe ontwikkel je een betekenisvol digitaal aanbod? En waar liggen de kansen voor jouw organisatie? In deze keynote komen inspirerende praktijkvoorbeelden aan bod, krijg je praktische handvaten en leer je wat er nodig is om strategisch in te zetten op digitale cultuureducatie.

DEN is het kennisinstituut voor cultuur en digitale transformatie in Nederland. DEN stimuleert en ondersteunt een bloeiende culturele sector waar digitale innovatie vanzelfsprekend is. Sophie Heijkoop is expert digitale cultuureducatie bij DEN. Daarnaast spitst ze zich ook toe op publieksonderzoek, digital storytelling en toegankelijkheid. Al deze topics hebben één ding gemeen: ze helpen jou om je publiek te bereiken in onze digitale samenleving.

Praktisch

  • Datum

Dinsdag 14 februari 2023

  • Uur

9u00-17u00

  • Prijs

Betalend, €50

  • Locatie

Zuiderpershuis

Waalsekaai 14, 2000 Antwerpen

Cinema Lumière

Lakenstraat 14, 2000 Antwerpen

  • Doelgroep

Educatieve medewerkers in de brede cultuursector, jeugdwerkers, leerkrachten, bibliotheekmedewerkers, mediacoaches en iedereen met interesse in digitale cultuureducatie.

Dig It Up en is een samenwerking tussen Mediawijs, JEF, De Ambrassade, publiq, VVBAD en FARO.