Deeltijds Vast


Organisatie
Karel de Grote Hogeschool
Functie
- Je bent het aanspreekpunt voor vragen van bibliotheekgebruikers. Je geeft informatie en beantwoordt (zoek-)vragen, je begeleidt studenten in hun zoektocht naar kwaliteitsvolle informatie en gaat hierbij zowel vraag- als aanbodgericht te werk.
- Met je kennis van mediawijsheid, mediacoaching en informatievaardigheden werk je zelfstandig concrete projecten uit.
- Je organiseert acties en activiteiten die een andere blik werpen op de werking en de collectie van de bibliotheek.
- Je vormt en ontsluit analoge en digitale collecties met behulp van het bibliotheeksysteem Brocade.
- Je houdt de collectie op orde: je bewaakt dat deze up-to-date is, zowel op het vlak van fysieke presentatie en materiaalverzorging als op het vlak van de digitale catalogus.
- Je bent flexibel inzetbaar voor allerlei administratieve taken (bv. leen-, kranten- en tijdschriftenadministratie, aanmaningen,…)
- Je biedt ondersteuning m.b.t. het gebruik van de publiekscomputers, de bibliotheekapparatuur en –toepassingen.
- Je bent werkzaam in de bibliotheek van campus Zuid of campus Groenplaats, maar bent ook inzetbaar in de andere bibliotheken van de hogeschool.
- Je rapporteert aan het diensthoofd bibliotheken en wordt functioneel aangestuurd door de bibliotheekcoördinator.
Profiel
- Je hebt een bachelordiploma of gelijkwaardig door ervaring[1]. Een basisvorming bibliotheek- en documentaire informatiekunde is een pluspunt.
- Je werkt actief mee aan een vernieuwende bibliotheekwerking. Je volgt trends in de informatiesector op de voet op en streeft ernaar deze te integreren in de dagelijkse praktijk.
- Je draagt (de dienstverlening van) de bibliotheek uit aan docenten en studenten en zoekt elke dag opnieuw naar de beste manier om docenten en studenten te ondersteunen in het onderwijsproces
- Je hebt een vlotte omgang met PC: gebruik van tekstverwerking, rekenbladen, relationele databanken, e-mail, internet; raadpleging van elektronische bronnen en naslagwerken.
- Je beschikt over voldoende basiskennis van het Engels om diverse gebruikers (o.a. buitenlandse studenten) aan de balie, telefonisch of via mail te woord te kunnen staan.
- Je communiceert met een focus op een klantvriendelijke omgang met studenten en collega’s.
- Je werkt nauwkeurig en bent bereid om ook routineuze taken uit te voeren.
- Je toont daadkracht en werkt pragmatisch.
- Je bent bereid te werken volgens een variabel uurrooster in functie van de openingsuren en activiteiten van de bibliotheek.
Aanbod
- Een statutaire aanstelling in deeltijds dienstverband (50%) als lid van het administratief en technisch personeel. Een eventuele uitbreiding naar 70% is voorlopig mogelijk tot en met 31 december 2018. Voor de functie van bibliothecaris leggen we ook een werfreserve aan voor het academiejaar 18-19.
- De opdracht begint in principe op 16 augustus 2018 voor de duur van één jaar, verlengbaar na gunstige evaluatie.
- Een loon in functie van je kwalificaties en ervaring binnen het groeipad B11-B22 (weddeschalen 581-582-592-584) Meer informatie over de weddeschalen en barema’s, vind je op http://onderwijs.vlaanderen.be/nl/vind-je-salarisschaal#hoger-onderwijs
- Typerende arbeidsvoorwaarden binnen onze hogeschool zijn flexibele werktijden, mogelijkheid tot thuiswerken, een laptop, opleidingsmogelijkheden en een aantrekkelijke vakantieregeling.
- KdG gelooft in de passie en het talent van haar medewerkers en streeft daarbij naar gelijke kansen. Met respect voor diversiteit en culturele achtergrond. Daarom nodigen we iedereen uit om zich kandidaat te stellen voor deze vacature.
Solliciteren
Contactpersoon: Ben Verloy
Reageren voor: 21/06/2018

Solliciteren kan enkel online via onze website https://www.kdg.be/vacatures - klik op gewenste vacature - solliciteer online onderaan de pagina - vul het sollicitatieformulier in en voeg een uitgebreide motivatie & je cv toe als bijlage De sollicitatieperiode loopt tot en met 20 juni 2018: - De 1ste selectieronde gebeurt op basis van de ingezonden kandidaturen - De 2de ronde bestaat uit een selectie-interview (op 27/06/2018)