Voltijds Vast


Organisatie
Vlaamse Scholierenkoepel (VSK)
De Vlaamse Scholierenkoepel (VSK) is een vereniging voor en door scholieren. VSK is de stem van leerlingen uit het secundair onderwijs en de koepel van leerlingenraden in Vlaanderen. Meer dan 800 leerlingenraden zijn lid van VSK en 250 scholieren zetten zich actief in bij VSK als vrijwilliger. Participatie van leerlingen is de rode draad doorheen de werking en leerlingen besturen dan ook volledig de vzw. Een team van tien medewerkers ondersteunt de leerlingen en de leerlingenraders en stimuleert scholen om werk te maken van een leerlingbetrokken schoolklimaat. VSK zet alles op alles om de stem van leerlingen in te brengen bij het onderwijsbeleid zodat de minister en co ook met de mening van leerlingen rekeningen houden. VSK ondersteunt leerlingenraden en leerlingen en stimuleert scholen om werk te maken van leerlingenparticipatie.
Functie
JOUW OPDRACHT
Je bepaalt de koers van ons communicatiebeleid
- Je bent verantwoordelijk voor de richting en de kwaliteit van alle communicatie en zorgt dat alles wat de Vlaamse Scholierenkoepel communiceert de identiteit van de organisatie uitstraalt.
- Je behoudt het overzicht op de globale werking van VSK en kijkt naar onze werking en ons aanbod met een oog op imago en verkoopbaarheid.

Je bent baas over onze verschillende communicatiekanalen
- Je gebruikt telkens de beste mix van kanalen om ons vormingsaanbod aan scholen bekend te maken, om standpunten van scholieren over onderwijsthema’s te verspreiden, om de interne scholierenwerking van VSK een ledenboost te geven …
- Je bent onze social media manager (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Snapchat …) en zorgt dat er regelmatig interessante informatie en beeldmateriaal op de verschillende kanalen verschijnt. Je gaat daarvoor actief op zoek naar inbreng van collega’s en scholieren.
- Je onderhoudt onze websites (Drupal) en verzorgt de maandelijkse nieuwsbrief van de Vlaamse Scholierenkoepel.
- Je bent huisstijlbewaker van onze 2 merken (Vlaamse Scholierenkoepel en De Conflixers) en als VSK-taaladviseur zorg je dat de tone of voice van alle communicatie juist zit. Je coacht ook je collega’s daarin.
- Bij het maken van brochures, folders, websites en andere publicaties ben je het aanspreekpunt voor uitgeverijen, drukkers, webbouwers en vormgevers. Je respecteert daarbij deadlines en budgetten.
- Je houdt de bezoekers- en interactiecijfers van de website, nieuwsbrief en sociale media in de gaten en stemt verdere acties daarop af.
- Je bent eindredacteur van alle belangrijke teksten en ondersteunt collega’s in het helder schrijven voor verschillende doelgroepen.

Je zorgt dat VSK uitblinkt in de media
- Samen met de beleidscollega’s hou je de onderwijsactualiteit in de gaten en zoek je (pro-)actief naar kansen om VSK in de kijker te zetten.
- Onze woordvoerder is altijd een scholier, maar jij bent het aanspreekpunt voor (onderwijs)journalisten en brengt hen vlot met elkaar in contact. Afhankelijk van het thema werk je samen met collega’s en scholieren. Je ondersteunt jongeren bij hun mediaoptredens.

Je stroomlijnt onze interne communicatie
- Je zorgt dat VSK-vrijwilligers en collega’s op de hoogte zijn van waar we als organisatie mee bezig zijn, van VSK-standpunten, van wat er leeft in de onderwijsactualiteit …
- Je doet oproepen en promoot evenementen naar onze vrijwilligers.

Je maakt deel uit van de leerlingenkaart-ploeg
- Je maakt deel uit van de projectgroep die de toekomst van onze leerlingenkaart uitstippelt.
- Je bekijkt hoe we de leerlingenkaart kunnen inzetten om VSK als scholierenorganisatie nog verder op de kaart te zetten.
Profiel
We zoeken iemand die al bepaalde competenties heeft of kansen ziet om zichzelf nog in die richting verder te ontplooien. Met dat in het achterhoofd ben je een geschikte kandidaat voor de Vlaamse Scholierenkoepel en voor deze job:

- als je een hart voor jongeren hebt en graag met hen samenwerkt.
- als je een diploma hoger onderwijs hebt in een communicatierichting of ervaring in een gelijkaardige functie. (Ook als je afstudeert in juni 2018 mag je zeker solliciteren.)
- als je rustig en geduldig kan blijven in een soms chaotische scholierenomgeving.
- als je geen schrik hebt om collega’s aan en bij te sturen over hun bijdrage aan de communicatie van VSK.
- als je de taal van grafische ontwerpers, drukkers en webbouwers kan (of wil leren) spreken.
- als je kan werken met CRM- en CMS-systemen, Google Analytics, grafische tools … of veel goesting hebt om je daarin snel in te werken.
- als je gemakkelijk het globale overzicht kan behouden, zonder daarbij oog voor detail te verliezen.
- als je initiatief durft nemen en zelfstandig, creatief en efficiënt kan werken.
- als occasioneel een avond of weekend(dag) werken je niet afschrikt.
Aanbod
Voltijdse tewerkstelling (38u)

Contract van onbepaalde duur.

Loon volgens barema PC 329.1 - B1b (inclusief maaltijdcheques en eindejaarspremie). Relevante anciënniteit wordt in rekening gebracht.
25 vakantiedagen.

Werkplaats: Brussel (op wandelafstand van het centraal station)

Volledige terugbetaling woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en een fietsvergoeding.

Een plek in een organisatie waar je jezelf kunt zijn, waar er hard gewerkt, maar even hard gelachen wordt, waar je uitgedaagd wordt om te leren, ruimte krijgt om te groeien en waar je best een fout mag maken.

Bij voorkeur indiensttreding begin juni 2018.
Solliciteren
Contactpersoon: Jesse Verleije
Reageren voor: 06/05/2018

Solliciteer tot en met zondag 6 mei 2018 door een enthousiaste en persoonlijke sollicitatiebrief met CV naar sollicitatie@scholierenkoepel.be te sturen. Dit met vermelding ‘Sollicitatie Medewerker Communicatie’ ten aanzien van Rania el Mard (de voorzitster van VSK).