Deeltijds Tijdelijk


Organisatie
llluminare – Studiecentrum voor Middeleeuwse Kunst (KU Leuven)
llluminare – Studiecentrum voor Middeleeuwse Kunst (KU Leuven) is een universitair onderzoeks- en documentatiecentrum. Het bevindt zich in de Universiteitsbibliotheek (Ladeuzeplein-Leuven) en is toegankelijk voor academici en studenten. De focus op middeleeuwse en vroegmoderne kunst uit de Zuidelijke Nederlanden in Europees perspectief wordt mogelijk gemaakt aan de hand van verscheidene onderzoeks- en doctoraatsprojecten binnen een breed gedragen internationaal netwerk tussen universiteiten, instellingen en musea.

Functie
Jobstudent bij de reorganisatie van onze depotruimtes
1-2 dagen/week

De depotruimtes van Illuminare – Studiecentrum voor Middeleeuwse Kunst (KU Leuven) bevatten archieven van verscheidene gerenommeerde kunsthistorici (waaronder het recent verworven tweede deel van het archief Steppe), werkarchieven van meerdere nationale- en internationale tentoonstellingen van het studiecentrum (waaronder de meest recente “Op zoek naar Utopia”, 2016, M-Museum Leuven) en collecties met waardevolle kunsthistorische aantekeningen.

Jouw kerntaak bestaat uit het verwerken en inventariseren van het recent verworven tweede gedeelte van het Steppe archief en het uitdenken van een nieuwe, logische structuur voor onze depotruimtes. Je bent mee verantwoordelijk voor het reorganiseren, structureren, verwerken en het voorbereiden van de ontsluiting van deze archieven.
Profiel
• Je bezit goede organisatorische vaardigheden en bent in staat de werkzaamheden voor te
bereiden om ze vervolgens, aan de hand van een zelfbedacht stappenplan, uit te voeren
• Je bent praktisch ingesteld
• Je studeert Kunstwetenschappen, Geschiedenis of Archivistiek en voelt affiniteit met
archiefvorming, archiefbewerking, archieven in hun context, de faciliteiten rond de
bewaring, het gebruik en de geschiedenis van archieven
• Je bent een enthousiaste teamspeler, maar kan ook zelfstandig opdrachten uitvoeren
Aanbod
Solliciteren
Contactpersoon: Hannah De Moor
Reageren voor: 23/03/2018

Interesse? Reageer dan vóór 23 maart 2018 door je cv en beknopte motivatiebrief te mailen naar hannah.demoor@kuleuven.be. Meer informatie over de archieven via http://illuminare.be/archives