Deeltijds Vast


Organisatie
EMERGENT
Emergent organiseert kwaliteitsvolle solo- en groepstentoonstellingen met nieuw en bestaand werk. Zorgzaamheid staat steeds centraal, zowel in de selectie en presentatie van de werken, als in de omkadering via de bezoekersgids, rondleidingen en lezingen. Emergent houdt de vinger aan de pols van het bredere, hedendaagse kunstdiscours. Samen met een groep van geïnteresseerden ontwikkelen we een duurzaam, coherent, veelzijdig en voortdurend evoluerend perspectief. Emergent is geen klassieke moedergalerie. Het merendeel van de tentoongestelde werken is evenwel te koop, maar we hebben geen vast portfolio van kunstenaars die we promoten. Als dusdanig proberen we een alternatief te bieden voor de sector. In de eerste plaats zijn we een voor iedereen toegankelijk platform voor hedendaagse kunst. Wat Emergent als kunstplek uniek maakt, is haar autonomie. Emergent ageert volkomen onafhankelijk van om het even welke actor in de kunstwereld. Vanuit die positie weten we een prikkelende spanning te genereren tussen binnen en buiten, tussen beantwoorden aan de verwachtingen en die te buiten gaan; tussen het specifieke, particuliere of lokale enerzijds, en het globale, het algemene of universele anderzijds. Hierin schuilt onze maatschappelijke betekenis.
Functie
Je bent verantwoordelijk voor de volledige praktische organisatie van de tentoonstellingen. In nauw overleg met de curator organiseer je de tentoonstellingen: je coördineert het transport, de verzekeringen en regelt de reizen en accommodatie van de kunstenaars. Je stelt een planning op voor de opbouw en afbouw van de tentoonstellingen en beheert de volledige administratie van de tentoonstellingsproductie. Als administratief medewerker verzorg je ook het archief.

Als communicatiemedewerker verzorg je de externe communicatie van Emergent. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met enerzijds de curator van een desbetreffende tentoonstelling en anderzijds de communicatieverantwoordelijke die de grote lijnen uittekent. Je schrijft samen met de curator de persteksten, volgt de pr-campagne nauwgezet op en staat in voor het onderhouden van de persrelaties. Je geeft verscheidene publieksbemiddelende zaken vorm (labels, prijslijst, bezoekersgids), volgt het drukwerk op en de vertalingen. Je staat ook in voor het beheer van de website, beheert de social-mediacampagnes (Facebook, Instagram) en zorgt voor de opmaak en verspreiding van de mailcampagnes.

Daarnaast ben je ook een eerste aanspreekpunt in onze galerieruimte in Veurne. Je verwelkomt onze bezoekers en geeft ze indien gewenst een korte toelichting van de lopende tentoonstelling. Je staat in voor de verkoop van de tentoongestelde werken.
Profiel
Je staat voluit achter de visie van Emergent en wil in een klein en enthousiast team mee bijdragen aan de realisatie van onze doelstellingen. Als belangrijk aanspreekpunt voor de kunstenaars en andere professionelen uit de sector en het publiek, draag je de waarden en de missie van onze organisatie mee uit.

Je hebt een diploma hoger onderwijs en bij voorkeur enkele jaren relevante ervaring. Je hebt een goede kennis van hedendaagse beeldende kunst en van het huidige kunstenveld.

Je hebt een grondige kennis van Frans en Engels, zowel geschreven als gesproken. Je hebt tevens een goede basiskennis van volgende informaticatoepassingen: Excel, Word, Powerpoint, InDesign, Mailchimp of je bent bereid deze binnen korte termijn te verwerven. Je hebt bij voorkeur enige ervaring met het beheren van een website.

Je houdt van administratie en uitvoerende communicatie én je bent commercieel aangelegd. Je bent een uitstekend organisator en planner. Je hebt oog voor detail, je werkt zelfstandig, gestructureerd, nauwgezet en je bent stressbestendig. Je kan goed anticiperen op problemen en denkt oplossingsgericht. Je hebt zin voor initiatief, je bent flexibel en een echte team player. Je hebt een goed voorkomen en bent een sociaalvaardige en dynamische persoonlijkheid.
Aanbod
Wij bieden een betrekking van gemiddeld 16 uur per week, variabel uurrooster (ook avond- en weekendwerk). Verloning als zelfstandige. Integrale terugbetaling woon-werkverkeer met openbaar vervoer en tegemoetkoming in kosten mobiele telefonie.
Datum van indiensttreding: zo spoedig mogelijk, in onderling overleg.
Solliciteren
Contactpersoon: Roxane Baeyens
Reageren voor: 23/03/2018

Stuur je motivatiebrief en cv naar Roxane Baeyens via roxane@emergent.be. Voor meer informatie kan je mailen of bellen op +32 478 77 62 57. Een eerste selectie zal gebeuren op basis van cv en motivatiebrief. Vervolgens zullen een vijftal kandidaten uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek in de week van 26 maart.