Voltijds Vrijwilligerswerk


Organisatie
IRIE VIBES ROOTS FESTIVAL - vzw Greenforward
Greenforward is een vzw die 17 jaar geleden opgericht werd door een tiental West-Vlaamse jongeren, die vonden dat cultuur en ontmoeting in onze maatschappij belangrijk is. Deze visie wordt tot op heden nog steeds onderschreven. Alles wordt op een bewuste manier georganiseerd, waarbij de ecologische voetafdruk zo laag mogelijk gehouden wordt en er zorg gedragen wordt voor de samenleving. Jaarlijks worden muzikale evenementen georganiseerd, met als hoofdevenement het Irie Vibes Roots Festival, om deze passie dicht bij huis te kunnen beleven en te delen.

Jarenlang al wordt dit festival mee opgebouwd door een groep gemotiveerde en creatieve mensen, met als collectieve waarden de voorliefde voor muziek en multiculturele ontmoeting. Wij delen onze (muzikale) kunst dus met een breed publiek. Wij zien onszelf als een low budget, gezinsvriendelijk, ecologisch, geëngageerd en openminded festival. Het festival werkt uitsluitend met vrijwilligers. Zowel binnen de organisatie, tijdens de opbouw/afbraak en tijdens het festival zelf worden alle functies op volledig vrijwillige basis en onbezoldigd uitgeoefend.

Het festival kan intussen van een traditie spreken en het woord 'sfeer' is iets dat door heel wat tevreden bezoekers aangehaald wordt. Naast de artiesten onder de genres Roots Reggae, Dub, Ska, wereldmuziek die er gedurende dit weekend te zien zijn, valt er ook nog heel wat anders te beleven. Het kinderdorp wordt verder uitgebreid met activiteiten en workshops. Er zijn verschillende kleurrijke kraampjes en geurende foodstands.

Sinds vorig jaar trokken wij bewust de kaart van lokale verbondenheid met het idee van Kortemark Congé @ Irie Vibes. Wij stellen op donderdag onze deuren gratis open om zo de plaatselijke bevolking nauwer bij het festival te betrekken.

Functie
Naast een vaste kern, is er ook een trouwe kern medewerkers en vrijwilligers die het festival ondersteunt en mee helpt dragen. Daarnaast zijn we nog op zoek naar een 150-tal vrijwilligers die zich tijdens, voor of na het festival willen vervoegen bij onze crew. Een constructieve samenwerking tussen deze groep mensen vormt al 17 jaar de sleutel tot ons succes!
Profiel
WIJ ZOEKEN enthousiaste vrijwilligers die zich graag willen inzetten voor:

- minstens 3 volle dagen opbouw /
- minstens 2 volle dagen afbraak /
- security gedurende het festival (dag / nacht)
- twee shiften van 4 uren tijdens het festival(*) /
- 1 of 2 dagen medewerker tijdens de afbraak

>>> Uiteraard kan je je ook inschrijven voor meerdere opties <<<

(*) keuze uit: Main bar / Camping / Inruilpunt bekers / Kinderdorp / Cocktailbar / Dub bar/ Ingangskassa of bonnetjesverkoop / Eco team / Catering backstage


Daarnaast zijn we ook nog op zoek naar TEAM LEADERS die een verantwoordelijkheidsfunctie willen opnemen gedurende het volledige festival (incl. vooraf briefing op donderdag 26 juli om 14u)
Aanbod
WIJ BIEDEN

> FESTIVALMEDEWERKERS
- GEEN onkostenvergoeding voor de geleverde prestaties
- Gratis toegang tot de festivalweide en een exclusieve medewerkers T-shirt
- Per gewerkte shift ontvang je 5 drankbonnen. Tevens heb je recht op een belegd broodje en een kom soep
- Gratis gebruik van de parking en camping en alle sanitaire voorzieningen

> OPBOUWMEDEWERKERS
- Vrijwilligers die 3 dagen helpen met de opbouw, krijgen hetzelfde als een festivalmedewerker die 2 shifts werkt.
- Per volle extra gewerkte dag tijdens opbouw krijg je als medewerker 5 drankbonnetjes erbij.
- We voorzien frisdranken en (warme) maaltijden.

> AFBRAAKMEDEWERKERS
- Medewerkers die helpen met de afbraak van het festival krijgen hun ticket terugbetaald op het moment dat ze effectief aanwezig zijn tijdens de afbraak
Solliciteren
Contactpersoon: Cindy Jonckheere
Reageren voor: 01/07/2018

gelieve op onderstaande link te klikken en deze in te vullen. Cindy contacteert je dan binnenkort! --> VRIJWILLIGERS OPBOUW/FESTIVAL/AFBRAAK/TEAM LEADERS: http://bit.ly/medewerkersformulier_irievibes --> VRIJWILLIGERS SECURITY/STEWARDS http://bit.ly/medewerkersformulier_security_irievibes VOOR MEER VRAGEN / INFO: Cindy Jonckheere (0470/722972 of volunteers@irievibes.be)