Voltijds Vast


Organisatie
FOS Open Scouting
FOS Open Scouting vzw is de koepelfederatie van de pluralistische scouts en gidsen van Vlaanderen en Brussel. De plaatselijke groepen (eenheden) organiseren voor zo’n 9.250 leden wekelijkse activiteiten, weekends en kampen. Hun spel van scouting vertrekt niet vanuit een bepaalde geloofsovertuiging maar vanuit een pluralistisch, open maatschappijbeeld. Op het Landelijk Secretariaat van onze jeugdbeweging werkt een professioneel team om de eenheden zo goed mogelijk te ondersteunen.
Functie
Je coacht, ondersteunt en begeleidt onze vrijwilligersploeg visie en onze vrijwilligersploeg diversiteit. Je staat eveneens in voor de rekrutering en inwerking van nieuwe vrijwilligers voor jouw ploegen. Je voorziet de voorbereiding en nazorg van vergaderingen, budgetbeheer, en organisatorische ondersteuning waar nodig.

Met de ploeg visie werk je projectmatig rond bepaalde thema’s. Je bewaakt en herwerkt - indien nodig – onder meer onze missie, visie en fundamenten. Je werkt jaarlijks een gekozen jaarthema uit tot een volwaardig concept waar lokale eenheden mee aan de slag kunnen. Je toetst onze systemen rond persoonlijke groei regelmatig af en stuurt eventueel bij …

Op vlak van diversiteit ben je – samen met je ploeg vrijwilligers – verantwoordelijk voor de implementatie van het thema diversiteit binnen de werking. Je traint onder meer diversiteitscoaches die eenheden begeleiden in het werken rond diversiteit. Ook stimuleer je eenheden om hun draagkracht in kaart te brengen en op een duurzame manier met het thema aan de slag te gaan.

Voorts ben jij ook de stafmedewerker die zorgt voor de aansturing van ons globaal vrijwilligersbeleid met aandacht voor werving, onthaal, begeleiding en (her)oriëntatie. Zo geef je de aanzet tot evaluatie van alle onderdelen in ons vrijwilligersbeleid en stuurt bij waar nodig.
Profiel
We zoeken bij voorkeur iemand met een pedagogisch diploma (bachelor) of met een gelijkwaardig profiel door ervaring. Ervaring in het jeugdwerk is een pluspunt.
Je kan zelfstandig en planmatig werken en bepaalt doordacht je prioriteiten.
Je hebt ervaring met het ondersteunen, enthousiasmeren, begeleiden en/ of coachen van vrijwilligers (of bent bereid om dit te leren).
Projectopvolging gaat je vlot af. Je brengt orde en structuur aan en toont zin voor initiatief.
Je bent dynamisch, (zelf)kritisch en bereid acties te ondernemen ter bevordering van je eigen professionele en persoonlijke groei en die van de organisatie.
Je staat achter de openheid van onze jeugdbeweging en werkt actief mee om deze visie uit te dragen. Je hebt een sterke interesse voor of expertise op vlak van diversiteit (of je bent bereid je hierin in te werken).
Je hebt geen probleem met regelmatig avond- en weekendwerk (gemiddeld 1 à 2 avonden per week en 1 à 2 weekendactiviteiten per maand).
Een snelle aanwerving is wenselijk, bij voorkeur kunnen starten in maart 2018 (eerdere aanwerving is ook mogelijk).
Aanbod
Een creatieve en boeiende uitdaging, een job met vrijheid én verantwoordelijkheid binnen een zelfsturend team.
Een flexibele werkcultuur: glijdende werktijden, flexibele recuperatie van overuren, mogelijkheid tot thuiswerk…
Een jonge, boeiende werkomgeving met ruimte voor individuele ontplooiing.
Een vlot bereikbare werkplaats op 5 minuten wandelen van station Gent-Sint-Pieters.
Gratis woon-werkverkeer met openbaar vervoer.
Een voltijdse betrekking, een contract van onbepaalde duur.
Een verloning volgens barema socio-culturele sector (PC 329.1, b1c). Het brutoloon bedraagt 2.224,34 euro bij 0 jaar anciënniteit.
Solliciteren
Contactpersoon: Rik (rik@fos.be)
Reageren voor: 28/01/2018

Stuur vóór 28 januari 2018 een gemotiveerde kandidatuur met cv naar sollicitatie@fos.be. Vermeld duidelijk de titel van de vacature (stafmedewerker visie & diversiteit) in het onderwerp van de mail. De eerste selectiegesprekken voorzien we in de eerste weken van februari. Mogelijks krijg je als voorbereiding op deze gesprekken een opdracht toegestuurd.