Deeltijds Vast


Organisatie
Oxfam-Wereldwinkel Brussel
Oxfam-Wereldwinkels/Oxfam-Magasins du monde streeft naar rechtvaardige regels voor de internationale handel. Want eerlijke handel geeft producenten in het Zuiden sterke eigen benen en draagt op die manier bij tot duurzame ontwikkeling. We maken mensen bewust van het onrecht in de wereldhandel via publiekscampagnes, verkoop van fairtrade producten, acties met jongeren en scholen, en door te gaan praten met politici en bedrijven. De uitvoering wordt verzorgd door duizenden vrijwilligers in Vlaanderen, Brussel en Wallonie in samenwerking met enkele tientallen professionele krachten die werken voor een van de VZW’s van het Oxfam netwerk.
Functie
Onze tweetalige VZW Oxfam-Wereldwinkel Brussel / Magasins du monde Bruxelles vertaalt deze missie naar het terrein in de Brusselse regio met een team van zo’n 50 vrijwilligers. Door het succes van onze groeiende werking zijn we op zoek naar een halftijdse coordinator campagne, communicatie en educatie die nauw zal samenwerken met de coordinator winkel & B2B. Beide beroepskrachten rapporteren rechtstreeks aan de Raad van bestuur van de VZW.

In deze functie zal je dagtaak bestaan uit de coordinatie van drie aspecten van onze lokale werking:

- Campagne: Samen met de vrijwilligers organiseer je events, standen en acties die de nationale campagnes van Oxfam-Wereldwinkels en Oxfam-Magasins du monde tot leven brengen in Brussel. Daarnaast coordineer je mee de ontwikkeling van eigen inhoudelijke campagnes rond eerlijke handel in Brussel.
- Communicatie: Samen met de vrijwilligers zorg je voor de interne en externe communicatie van onze organisatie. Dit betreft zowel visuele als geschreven communicatie via alle relevante kanalen (social media, print, nieuwsbrieven, ..). Je werkt hiervoor nauw samen met de nationale communicatiediensten van Oxfam-Wereldwinkels en Oxfam-Magasins du monde.
- Educatie: samen met de vrijwilligers organiseer je opleidingen over eerlijke handel in lagere en middelbare scholen, voor bezoekende groepen alsook voor de eigen leden.
Profiel
- Je beschikt over een diploma Bachelor sociaal (cultureel) werk, communicatie, marketing of gelijkwaardig door ervaring
- Je bent op zoek naar een functie waarbij je betrokkenheid en engagement voldoening geeft en onderschrijft uiteraard de missie van Oxfam-Wereldwinkels en Oxfam-Magasins du monde. Je hebt interesse in wat er leeft in de bredere duurzaamheidsbeweging.
- Je beschikt over uitstekende organisatorische en communicatieve vaardigheden; je ben een meester in het plannen en organiseren, je weet waar je met gerust hard kan delegeren.
- Je hebt ervaring in het coachen van een team van vrijwilligers en hebt een visie over hoe je met de uitdagingen van een vrijwilligerswerking moet omgaan.
- Je hebt bent vertrouwd met social media en kunt overweg met courante administratieve en grafische software of bent bereid dit aan te leren.
- Je bent bereid om af en toe 's avonds of tijdens het weekend te werken
- Je hebt een hart voor Brussel en spreekt en schrijft vlot Nederlands, Frans en Engels
Aanbod
- een zinvolle en uitdagende job.
- een ½-tijds contract voor onbepaalde duur. Indiensttreding zo snel mogelijk.
- een aangename werksfeer binnen een team met 1 andere beroepskracht en een vijftigtal vrijwilligers.
- een salaris volgens de barema PC 329.03 niveau A1.
- aansluiting hospitalisatieverzekering en fietsvergoeding en/of tussenkomst openbaar vervoer
Solliciteren
Contactpersoon: Bart Desschans
Reageren voor: 15/01/2018

Mail je motivatie + CV naar info@oxfambxl.be tegen maandag 14 januari 2018. Online vind je meer informatie over de werking van Oxfam-Wereldwinkels en Oxfam-Magasins du monde. Voor concrete vragen over de vacature kan je terecht bij Bart Desschans, coordinator winkel & B2B, op 02/511 75 29