Voltijds Vast


Organisatie
Brusselse Museumraad vzw
De Brusselse Museumraad (BMR) is de federatie van de Brusselse Musea. De BMR overkoepelt en promoot meer dan 100 Brusselse musea (federale, gemeenschaps-, gemeentelijke en privémusea), ondersteunt hen en stimuleert onderlinge samenwerking en synergie via het organiseren van evenementen en de ontwikkeling van diverse producten zoals: Museum Night Fever, de Nocturnes van de Brusselse Musea, de Brussels Card, het Museumplan enz.
De Brusselse Museumraad wil Brussel promoten als een echte museumstad (met musea rond kunst, geschiedenis, literatuur, muziek, wetenschap, technologie, wereldculturen, natuur, architectuur…), zowel bij de nationale en internationale bezoekers als bij de Brusselaars zelf.
Functie
Als medewerker projecten en communicatie werk je mee aan de promotie van de activiteiten van de vzw, in samenwerking met de ploeg van de BMR. Je krijgt een gevarieerd takenpakket, waarbij het accent vooral zal liggen op het organiseren van de volgende edities van de Nocturnes van de Brusselse Musea en de online en offline communicatie naar een Nederlandstalig en Engelstalig publiek:
- Je bent de projectverantwoordelijke van de “Nocturnes van de Brusselse Musea” en staat in voor de volledige organisatie van het project (60% FTE): vergaderingen en contacten met museummedewerkers, opmaak kalender, communicatie- en promotiecampagne, projectbegroting, evaluatie…
- Daarnaast werk je ook mee aan de algemene (en project-)communicatie van de BMR voor het Nederlandstalig en Engelstalig publiek (30% FTE), waarbij je teksten schrijft in je eigen taal en in het Engels en teksten vertaalt naar je eigen taal en het Engels:
- je zorgt voor aangepaste creatieve content in functie van de verschillende sociale media en doelpublieken
- je helpt mee met het updaten van de informatie over activiteiten en evenementen op onze website www.brusselsmuseums.be
- je verzorgt de nieuwsbrief van onze vzw aan de musea/leden
- je helpt bij het copywriten en vertalen van onze offline content (zoals persberichten, brochureteksten…)
- Je springt bij waar nodig voor de algemene administratie en werking van de vzw (10% FTE)
Soms avondwerk (bezoeken van de musea tijdens de Nocturnes).
Profiel
- Je beschikt over een diploma communicatie of humane wetenschappen (bachelor, master, graduaat, postgraduaat, specialisatiejaar,…) en bent op zoek naar een ervaring in het domein van culturele communicatie en projectbeheer.
- Je kan zelfstandig werken, maar deinst er ook niet voor terug om ideeën uit te wisselen met de rest van de ploeg.
- Je bent creatief en kan richting geven aan een project.
- Je kan je perfect uitdrukken (mondeling en geschreven) in het Nederlands en Engels en je beschikt over een goede kennis van het Frans (mondeling en geschreven).
- Je hebt een vlotte pen en begrijpt het belang en de specificiteit van (online) communicatie.
- Je houdt de laatste trends rond communicatie (social media en web) in de gaten en denkt mee na over nieuwe pistes om onze website en social media (Twitter, Instagram, Facebook, Pinterest, Linkedin…) verder te ontwikkelen.
- Je bent een fan van musea, je wil graag meehelpen om de Brusselse musea nog beter bekend te maken en je spendeert wel eens wat tijd op een expo.
- Je hebt een open geest, je bent eerlijk en uiteraard sympathiek!
- (extra pluspunt) je voldoet aan de voorwaarden van activa.brussels (www.actiris.be/activabrussels).
Aanbod
- Een voltijds contract van onbepaalde duur, startend op 1 februari 2018.
- Salaris volgens de barema’s van het PC 329.02.
- Een fijne missie in een boeiende werkomgeving in het centrum van Brussel (Sint-Hubertusgalerijen), met sympathieke collega’s.
- Een uitgebreide werkervaring en de kans om volop je talenten en capaciteiten te ontwikkelen als volwaardig teamlid binnen een culturele vereniging.
- De kans om al je ideeën en voorstellen te delen met een ploeg die zeker geen tekort heeft aan motivatie!
- De gelegenheid om deel te nemen aan allerlei evenementen in de musea (overdag en ’s avonds).
Solliciteren
Contactpersoon: pieter@brusselsmuseums.be
Reageren voor: 08/01/2018

Geïnteresseerd? Stuur dan een korte motivatiebrief en je cv, ter attentie van Leen Ochelen, directrice, naar het adres info@brusselsmuseums.be. Gelieve je brief en cv te saven als 1 enkel pdf-bestand dat je naam en voornaam draagt. De sollicitatiegesprekken met de geselecteerde kandidaten vinden plaats in de week van 15 tot 19 januari 2018. Meer info nodig? Tweet ons op @brusselsmuseums.