Voltijds Vast


Organisatie
De Aanstokerij
De Aanstokerij kiest voluit voor spel als vormingsmethode.
Want spel is interactief, beklijvend, ervaringsgericht en motiverend. De ideale vormingsmethode om maatschappelijke thema’s bespreekbaar te maken en het beste uit jezelf en de groep te halen. Diversiteit, wereldhandel, democratie, milieu, verslaving, relaties en seksualiteit, communicatie en samenwerking … Je vindt bij ons een wereld aan spelthema's.
Zo wakkert De Aanstokerij zowel kinderen, jongeren als volwassenen aan.
De werking van De Aanstokerij steunt op 4 kernactiviteiten: verkoop, begeleiding & vorming, ontwikkeling & productie, spellabo.
Functie
Je staat, samen met de inhoudelijk coördinator, in voor de dagelijkse leiding van een creatieve organisatie en de aansturing van een team van 18 enthousiaste medewerkers (13 VTE). Jouw focus ligt op het uitbouwen van een marketing- en commerciële strategie en het versterken en ondersteunen van de operationele werking van De Aanstokerij. Door nieuwe producten en diensten sterker in de markt te zetten, een grotere naamsbekendheid te creëren, nieuwe markten te verkennen, bestaande klantencontacten te versterken … help je de organisatie verder te evolueren als innovatieve, ondernemende speler in de vormingswereld.

Als zakelijk coördinator:
- zorg je, samen met de inhoudelijk coördinator en de raad van bestuur, voor de ontwikkeling van een visie en strategisch beleid, met gedragenheid van het team.
- zet je, samen met de inhoudelijk coördinator, het strategisch beleid om in een efficiënt en effectief operationeel beleid.
- geef je vorm aan een sterk en professioneel commercieel beleid, marketingstrategie en klantenrelatiemanagement voor de organisatie.
- leg en onderhoud je externe contacten in functie van netwerking, vertegenwoordiging, samenwerking en aantrekken van (nieuwe) klanten uit zowel de profit als non-profit.
- stuur je de ondersteunende medewerkers aan (administratie, onthaal, logistiek, communicatie).
- maak je een kwalitatieve en efficiënte operationele werking mogelijk door het beheer van de infrastructuur (gebouw, kantoor, ICT), contracten en verzekeringen.
- ben je samen met de inhoudelijk coördinator verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van een kwalitatief leer- & ontwikkelingsbeleid dat zowel de medewerkers als de organisatie versterkt.

Het gaat om een nieuwe functie in de organisatie. Bij aanwerving kan je mee vorm geven aan een concretere taakinvulling in samenspraak met de inhoudelijk coördinator en de raad van bestuur.
Profiel
- Je hebt minstens 3 jaar ervaring in verantwoordelijke of leidinggevende functies binnen de profit of non-profit.
- Je hebt een hands-on mentaliteit, bent een ondernemend iemand.
- Je kan strategisch en beleidsmatig denken.
- Je hebt kennis van of ervaring met marketing en offline en online communicatie.
- Je hebt een kritische en open blik en je zoekt graag naar verbeteringen en innovaties.
- Je bent iemand die van nature graag netwerkt en kansen/opportuniteiten ziet.
- Je kan leiding geven aan een team op een waarderende, ondersteunende manier.
- Je hebt kennis van en/of interesse om je in te werken in de praktische en juridische aspecten van een vzw.
- Je hebt affiniteit met de wereld van vorming, opleiding, leren en ontwikkelen.
- Je staat achter de maatschappelijk geëngageerde missie en visie van De Aanstokerij.
- Je kan autonoom werken en vindt het ook fijn om in duo een organisatie mee uit te bouwen.
- Je vindt het prima om flexibel om te gaan met werkuren binnen een afgebakend takenpakket.
Aanbod
- een contract van onbepaalde duur
- een aanwerving van 80 tot 100% (te bespreken)
- een dynamische werkplek met ruimte om creatieve ideeën te realiseren
- loon- en arbeidsvoorwaarden volgens PC 329.01, loonbarema L1 met extralegale voordelen (hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, eindejaarspremie, woon-werkverkeer, gsm-abonnement)
Solliciteren
Contactpersoon: Jasper Van Thienen
Reageren voor: 09/01/2018

Stuur je gemotiveerde sollicitatiebrief en cv ten laatste op maandag 8 januari naar jasper@aanstokerij.be. In je brief formuleer je o.a. een antwoord op deze vragen: - Wat maakt dat De Aanstokerij de organisatie is die jij op dit moment in je carrière mee wil helpen uitbouwen en versterken? - Welke ervaringen heb je op het vlak van marketing en/of commercieel beleid waarvan je denkt dat ze een meerwaarde zijn voor De Aanstokerij? - Kun je een drietal eigenschappen/sterktes benoemen die jou als toekomstig leidinggevende bij De Aanstokerij zouden kenmerken? Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd om deel te nemen aan een 1e gesprek op vrijdag 19 januari 2018 en een eventuele 2e ronde op woensdag 24 januari 2018. De Aanstokerij wil de samenleving waarvoor ze zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen. Je wordt aangeworven op basis van competenties. Kwaliteiten van mensen zijn doorslaggevend ongeacht geslacht, afkomst of handicap.