Deeltijds Stage


Organisatie
Cinemaximiliaan
Cinemaximiliaan is een film-platform met en door nieuwkomers in België. We zijn
begonnen in een geïmproviseerd vluchtelingenkamp in het Maximiliaanpark in Brussel met dagelijkse filmvertoningen. Cinemaximiliaan groeide snel uit tot een uitgebreid netwerk van vrijwilligers, waaronder veel nieuwkomers. Cinemaximiliaan is 'woonkamer' waar regelmatig films worden vertoond in verschillende afgelegen asielcentra in België, waar afleiding en culturele uitwisseling nodig zijn. We organiseren ook veel evenementen, filmvertoningen in bioscopen en bij mensen thuis, muziekuitvoeringen, debatten, lezingen, workshops, verwelkoming van nieuwkomers om deel te nemen en bij te dragen aan het vormgeven van het culturele leven in Brussel en België. We maken ook artistieke producties: een tournee van een concert met stille film en een productieplatform voor kortfilms als brug tussen nieuwkomers en filmmakers. Het biedt ruimte voor vele ontmoetingen en gelegenheden waardoor nieuwkomers hun weg kunnen vervolgen in een nieuw thuisland.
Functie
Het werk heeft twee belangrijke aspecten: enerzijds een sociaal en zeer persoonlijk contact met mensen en anderzijds een administratief / communicatief / logistiek aspect. Persoonlijke contacten met nieuwkomers en vrijwilligers zijn erg belangrijk in het veldwerk, het maken van bruggen tussen mensen, het deelnemen aan de dynamiek van de groep, het ondersteunen van nieuwkomers op hun pad voor integratie op een persoonlijke en gevoelige manier. Voor de administratieve kant zullen de taken zeer divers zijn. Je maakt deel uit van de dagelijkse taken in het kleine coördinatieteam van de vereniging door het mede organiseren van evenementen, het aanvragen van subsidies, het omgaan met culturele en maatschappelijke organisaties, het coördineren van vrijwilligers en stagiairs, het plannen van screenings in asielcentra, het organiseren van vergaderingen, het bestellen van treinen tickets, enz ...
Profiel
We zoeken een sociaal gevoelige jongeman / vrouw met een achtergrond in sociale communicatie en/of sociaal werk. De stage kan worden gekaderd in een schoolprogramma of op basis van een vrijwillige opdracht. We hebben iemand nodig die proactief, sociaal en gemotiveerd is en met de nodige tijd voor flexibiliteit. Taalvaardigheden zijn erg flexibel: Nederlands / Frans / Engels en ook Arabisch of Farsi zijn handig. Ervaring in de sector is niet verplicht, wel is een grote gevoeligheid van groot belang.
Aanbod
We bieden een spontane en levendige sfeer waarin vrijwilligers met nieuwkomers
samenwerken om culturele evenementen en programma's te creëren in asielcentra, in culturele plaatsen en privéwoningen. Je werkt dagelijks met het kleine team van coördinatoren en stagiairs van het project in ons kantoor in Sint Gillis en in het Projecthuis in Molenbeek. Je krijgt veel verantwoordelijkheden en vrijheid in de administratieve taken en culturele evenementen. Je raakt betrokken in een zeer organische dynamiek, werkt in een niet-hiërarchische structuur en betrekt veel mensen met verschillende achtergronden, culturen en verhalen. Transportkosten worden terugbetaald. We kunnen evaluatie aanbieden in de context van een schoolprogramma. Zowel deeltijds als voltijds mogelijk.
Solliciteren
Contactpersoon: Victor Ghostin
Reageren voor: 10/09/2019

Stuur een e-mail met je motivatiebrief en een CV naar cinemaximiliaan@gmail.com. Neem gerust contact met ons op of neem deel aan een evenement als je meer informatie nodig hebt.