Voltijds Stage


Organisatie
Artforum / Urban Woorden
Bij Artforum / Urban Woorden nemen kinderen en jongeren ruimte in om ongehoorde verhalen te creëren, om die verhalen zichtbaar te maken en om zich met die verhalen een plaats toe te eigenen in de samenleving. We doen dat door een wisselwerking te organiseren tussen jonge mensen, kunstenaars en de samenleving. Op die manier stimuleren we een voortdurende zoektocht die verder gaat dan het meest voor de hand liggende, waarbij expressie en verbeeldingskracht centraal staan. Sinds januari 2018 is Urban Woorden een zelfstandig project bij Artforum. Urban Woorden is een jongerencollectief dat zich specialiseert in nieuwe grootstedelijke kunsten zoals rap en slam.

Functie
Wij zoeken een stagiair(e) (M/V/X) om de tentoonstelling van het project TRES te organiseren (www.artforum.be/tres). TRES is een project waarbij kinderen en jongeren ondersteund door jeugdzorg samenwerken met kunstenaars. In deze tentoonstelling presenteren we de werken die meerdere duo’s van kind/jongere en kunstenaar gedurende enkele maanden gecreëerd hebben.

Jouw taak is om de tentoonstelling en het openingsfeest te organiseren. In overleg met de kunstenaars en de expobouwers werk jij de presentatie van de kunstwerken en de publieksbemiddeling uit. Jij ondersteunt hen door een goede planning op te maken, door ervoor te zorgen dat al het nodige materiaal voorhanden is en door oplossingen voor praktische problemen te bedenken. Daarnaast organiseer jij ook het openingsfeest: achter de schermen leid jij de show, de receptie, de opbouw en afbraak in goede banen. Jij bent met andere woorden de spilfiguur die ervoor zorgt dat de expo en het openingsfeest er echt staan.
Profiel
- Je bent beschikbaar tussen begin februari en half mei en kan je minimum 3 dagen per week vrijmaken.
- Je werkt zelfstandig, je weet van aanpakken, bent praktisch ingesteld en je bent een organisatorisch talent.
- Je bent geïnteresseerd in expo’s.
- Bovenal heb je een hart voor werken met kwetsbare jongeren.
- Ervaring of een opleiding is dan ook geen vereiste, zolang je je hierop wil smijten, voelt waar dit soort projecten om draait en het hart op de juiste plaats hebt.
- In het bezit zijn van een rijbewijs B is een pluspunt, maar geen must.
Aanbod
Je komt terecht in een sectoroverschrijdend samenwerkingsverband met een bijzonder warme ploeg die veel ruimte geeft voor zelfstandigheid en eigen inbreng, maar ook veel ondersteuning biedt.
Je werkt mee aan een pioniersproject op het vlak van kunsteducatie binnen jeugdzorg dat inmiddels een sterke uitstraling geniet.
Je krijgt de controle over de praktische uitwerking van een hele tentoonstelling en kan zo op korte tijd bijzonder veel bijleren over productie en organisatie.
Solliciteren
Contactpersoon: Maarten Luyten
Reageren voor: 23/09/2019

Stuur voor 23 september 2019 een mail naar tomas@artforum.be