Deeltijds Vrijwilligerswerk


Organisatie
Erfgoedbank Brussel
De Erfgoedbank Brussel is een initiatief van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) in samenwerking met de partners van het lokaal cultuurbeleid in de Brusselse gemeenten.

Erfgoed is een verzamelbegrip: het staat voor alles wat we overerven van vorige generaties en wat we het bewaren waard vinden voor de volgende generaties. Erfgoed bevindt zich niet alleen in musea en archieven, maar ook bij mensen thuis en bij verenigingen. Via de website www.erfgoedbankbrussel.be tonen we dit erfgoed en geven we het een duurzame digitale toekomst. Neem zeker eens een kijkje!

De VGC en de gemeenschapscentra, bibliotheken en gemeentelijke cultuurdiensten van Jette, Sint-Pieters-Woluwe, Sint-Lambrechts-Woluwe, Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem en Oudergem zoeken gedreven vrijwilligers om de Erfgoedbank Brussel mee uit te bouwen.
Functie
Als vrijwilliger ga je op zoek naar lokaal erfgoed, je digitaliseert het met een scanner en/of je beschrijft het in de databank. Je kiest de taken die je zelf leuk vindt of goed kan, je bent niet verplicht om ze allemaal te doen. Je krijgt ondersteuning van de bibliotheek, het gemeenschapscentrum en de dienst cultuur van de gemeente.

Je vindt meer details op http://www.erfgoedbankbrussel.be/nieuwsoverzicht/51-vacature-vrijwilliger
Profiel
Je hebt interesse in het lokaal erfgoed van Jette, Sint-Pieters-Woluwe, Sint-Lambrechts-Woluwe, Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem of Oudergem, en wil graag je schouders zetten onder de Erfgoedbank Brussel, samen met een 25-tal andere vrijwilligers verspreid over 6 gemeentes. Je kan als vrijwilliger verschillende taken combineren of één kiezen die jou het beste past. Voorkennis heb je niet nodig, wij leren jou hoe de erfgoedbank werkt.
Aanbod
Je komt in contact met een fijne groep mensen die zich inzetten voor het lokaal erfgoed.
Je leert bij over Brussels erfgoed en over het verleden.
Je kan gratis meedoen aan vormingen en workshops.
Je krijgt de kans om mee te werken aan tentoonstellingen en andere activiteiten.
Je wordt uitgenodigd voor een jaarlijks feest met alle vrijwilligers.
De lokale partners zorgen voor een vrijwilligersverzekering.
Bij elke bijeenkomst hoort natuurlijk ook een heerlijke tas koffie of thee!
Solliciteren
Contactpersoon: erfgoedbank@vgc.be of de betrokken lokale partners (www.erfgoedbankbrussel.be/partners)
Reageren voor: 01/10/2019

Ben je geïnteresseerd of heb je nog bepaalde vragen? Stuur dan een mailtje naar erfgoedbank@vgc.be of neem contact op met het aanspreekpunt in de gemeente van jouw keuze: www.erfgoedbankbrussel.be/partners. Je vindt meer details over de vacature op www.erfgoedbankbrussel.be/nieuwsoverzicht/51-vacature-vrijwilliger