Voltijds Vast


Organisatie
Opera Ballet Vlaanderen
Vertrekkend vanuit de onweerstaanbare kracht van muziek, theater en dans, gaat Opera Ballet Vlaanderen dagelijks met een team van meer dan 380 vaste medewerkers aan de slag. Samen brengen we de grote werken uit de opera, ballet- en dansgeschiedenis tot leven alsook hedendaagse creaties en te herontdekken meesterwerken. Onze opdracht: ons publiek ontroeren, inspireren, laten genieten van schoonheid en aanzetten tot reflectie.
Om nationaal en internationaal onze rol te blijven opnemen, zijn we vandaag op zoek naar een Toneelmeester om de razend interessante uitdagingen in een snel veranderende omgeving voor Opera Ballet Vlaanderen mee in goede banen te leiden.
Functie
De Toneelmeester is de centrale podium-technische ‘verkeersleider’ die operationeel leiding geeft aan alle podium-technische processen en disciplines op het toneel volgens de noden van de productie tijdens op- en afbouw, repetities en (reis)voorstellingen.

Hiervoor werkt hij/zij nauw samen met de technisch productieleider, het decoratelier, de voorstellingsleider, het departement podiumtechniek, alle betrokken technische teams en het artistieke productieteam.

TAKEN

Neemt actief deel aan voorbereidingsfase van producties (atelier-meetings, gesprekken met ontwerpers, productieplanning)
In samenwerking met de voorstellingsleider, opstellen van de technische conduite
In overleg met de TPL, vertalen van het ingebrachte artistiek concept naar de inzet van techniek en middelen, de hanteerbaarheid en gebruik , logistiek en opslag van het decor op en rond het toneel.
Bewaakt, in samenwerking met de technisch productieleider, telkens de artistieke kwaliteit van het toneelbeeld.
In samenwerking met de technische verantwoordelijken, opstellen van op- en afbouwvolgorde, planning.
Coördineert het technisch personeel op het toneel bij op- en afbouw, en de bijhorende changementen tijdens de repetities en (reis)voorstellingen, ziet toe op een efficiënte en veilige uitvoering en stuurt bij.
Verdeelt de uit te voeren taken op de werkvloer over de verschillende technische medewerkers.
Is het aanspreekpunt en behoudt ten alle tijden het overzicht op het toneel
Geeft tijdig de juiste informatie aan de planners voor het opmaken van een geïntegreerde planning van alle logistieke en technische werkprocessen van alle betrokken afdelingen.
Staat in voor de veiligheid op het toneel.
Supervisie van het productie-archief
Profiel
Je genoot een hogere technische opleiding
Je hebt een certificaat ‘Preventieadviseur niveau 3’ of bent bereid een opleiding te volgen het eerstkomende jaar
Zeer goede organisatorische en communicatieve vaardigheden
Doelgericht en overzichtelijk kunnen aansturen en werken
Sterke leiderschapsvaardigheden
Goede algemene kennis geautomatiseerde en manuele theater en trekkenwand installatie.
theatertechnische installaties, decorbouw, materiaal en toneel apparatuur.
Vertrouwd met het lezen van technische plannen
Vertrouwd met computer en softwarepakketten (Google drive en Cad tekenprogramma's)
Goede taalvaardigheden NL / EN, meer talen is een pluspunt
Stressbestendig
Aanbod
een voltijds contract van onbepaalde duur;
een internationale en artistieke werkomgeving;
een flexibel uurrooster, met weekend- en avondwerk;
een competitief loon binnen de sector, inclusief maaltijdcheques, fietsvergoeding, 100% terugbetaling abonnement openbaar vervoer
Solliciteren
Contactpersoon: Mieke Windey
Reageren voor: 26/05/2019

Vóór 25/05/2019 via onze website: www.operaballet.be/vacatures Na een eerste selectieronde op basis van de brieven, zullen de weerhouden kandidaten uitgenodigd worden voor een gesprek. Opera Ballet Vlaanderen werkt in het personeelsbeleid aan het bevorderen van gelijke kansen. Kwaliteiten van mensen zijn belangrijker dan leeftijd, geslacht, etnische afkomst of nationaliteit.