Deeltijds Vrijwilligerswerk


Organisatie
Filem’On internationaal filmfestival voor jong publiek
Vzw Filemon wil film, beeld- en media geletterdheid voor kinderen en jongeren (van 2 tot 15 jaar) van alle cultuur en taalgemeenschappen in Brussel en Vlaanderen stimuleren.
De hoofdactiviteiten van de vzw zijn:
Organiseren van een jaarlijks internationaal filmfestival in Brussel.
Coproductie van FilemKing (Filmfestival voor eén door kinderen in Gent).
Organisatie van schoolfilmvoorstellingen in Brussel.
Filmprogrammatie in het kader van een maandelijkse cinéclub, andere flmfestivals en
evenementen voor kinderen én jongeren in Brussel en Vlaanderen.
De organisatie van participatieve projecten, tijdens het festival en in de loop van het jaar in samenwerking met scholen, WMKj’s en (brede) scholen, IBO’s etc…
Filemon zoekt vrijwilligers voor het Filem’On internationaal filmfestival voor jong publiek, dat toe is aan de 12de editie van 24 oktober tot en met 3 november 2018 met een tiendaags festival, voor scholen, families en verenigingen. Meer dan 130 films, in alle genres en formaten, voor een publiek van 2 tot 16 jaar, staan op de affiche.
Bij deze editie maken we ruimte voor woorden, de rode draad doorheen onze selectie analoge, digitale en virtuele filmworkshops, de visuele performances en onze filmklassiekers. Stap mee in onze teletijdmachine, en reis naar een wereld van magische toverlantaarns, pratende dieren, virtuele nostalgie en veel meer…
Functie
Als vrijwilliger verzorg je het gastenonthaal, publieksonthaal, begeleid je de workshops, voer je promotie, verzorg je de presentatie of de bar, of ben je chauffeur voor de gasten van het festival.
Profiel
Filem’on zoekt vrijwilligers van alle leeftijden en achtergronden, die gemotiveerd en gepassioneerd zijn over film, sociaal aangelegd en verschillende functies willen vervullen als het gastenonthaal, publieksonthaal, de workshops begeleiden, promotie voeren, de presentatie bij de vertoningen, de bar verzorgen of chauffeur zijn voor de gasten.
Een jonge en dynamische omgeving in hartje Brussel is je ding.
Aanbod
Vrijwilligers krijgen toegang tot het volledige festival en er zal een drank en eetvergoeding voorzien worden op de verschillende locaties. Je zal boeiende contacten maken in de filmindustrie en samenwerken in een gemotiveerd team.
Solliciteren
Contactpersoon: Yirka De Brucker
Reageren voor: 20/10/2019

Stuur een mail naar vrijwilligersfilemon@gmail.com met als onderwerp ‘vrijwilliger Filem’on’, eventueel je voorkeur voor je functie (gastenonthaal, publieksonthaal, begeleiding van de workshops, promotie voeren, presentatie, bar of chauffeur), de dagen dat je beschikbaar bent tijdens het festival en welke talen je spreekt.