Deeltijds Stage


Organisatie
Netwerk Aalst
Netwerk Aalst is een internationaal centrum voor hedendaagse kunst en een onafhankelijk filmhuis opgericht in 1981. Sinds 2002 huist Netwerk in een voormalige textielfabriek in het centrum van de stad Aalst.
Functie
Netwerk Aalst is op zoek naar een gemotiveerde stagiair om mee te draaien in het artistiek team. Het gaat om een allround-stage ter ondersteuning van de artistieke directie en curatoren (met inbegrip van uitvoerend en voorbereidend coördinatie- en productiewerk, onderzoeks- en curatorieel werk) maar de nadruk van de stage zal toch liggen op redactioneel-inhoudelijk werk: tekstproductie en redactie, coördinatie publicaties en online tekstmateriaal, aanzet tentoonstellingsbemiddeling, enz.

We geven de voorkeur aan stages die een langere periode bestrijken omdat we dan nauwer kunnen samenwerken, maar gaan graag met kandidaten in gesprek over de looptijd en intensiteit van een stage op maat.
Profiel
o Je hebt affiniteit met de hedendaagse beeldende kunst en het programma van Netwerk Aalst.
o Je schrijft graag en goed, en gaat er prat op dat je teksten zowel inhoudelijk vlijmscherp als voldoende leesbaar zijn.
o Je Nederlands is perfect. Je spreekt, leest, en schrijft/vertaalt waar nodig vlot een tekst in het Engels.
o Je bent precies en goed georganiseerd.
o Je communiceert vlot met collega's, maar ook met kunstenaars en partners.
o Je bent een teamspeler die ook perfect zelfstandig kan werken.
o De looptijd en intensiteit van de stageperiode kan in overleg en op maat; we vragen wel een minimale aanwezigheid van 2 dagen per week indien de voorkeur gaat naar een langere stage.

Aanbod
We bieden jou de kans om uit van nabij kennis te maken met het reilen en zeilen in het artistiek team van een internationaal opererende beeldende kunstinstelling, en als assistent-curator ervaring op te doen. De stage is onbezoldigd, maar we vergoeden wel woon-werk verplaatsingen van en naar Aalst.
Solliciteren
Contactpersoon: Els Silvrants-Barclay
Reageren voor: 15/10/2018

We ontvangen graag jouw motivatie en CV uiterlijk op 15/10/2018 ter attentie van artistiek directeur Els Silvrants-Barclay op els(at)netwerk-art.be Deze functie staat open voor iedereen. Netwerk Aalst stimuleert gelijke kansen en diversiteit en werft aan op basis van competenties, ongeacht leeftijd, geslacht, afkomst, levensvisie of handicap.