Voltijds Vrijwilligerswerk


Organisatie
Welzijnshuis Kortenberg
Welzijnshuis Kortenberg

Het Welzijnshuis Kortenberg is een openbaar centrum voor maatschappelijke dienstverlening (OCMW). Dankzij allerhande diensten wil het Welzijnshuis ervoor zorgen dat elke inwoner van Kortenberg een menswaardig bestaan heeft.
Functie
Dankzij het project De Kubus worden kinderen na schooltijd gedurende een klein uurtje opgevangen in een structuurklasje. Zij krijgen er van gemotiveerde en ervaren vrijwilligers naschoolse begeleiding en taalstimulering als ondersteuning bij hun huiswerk en lessen. Het project heeft als doel de zelfredzaamheid van kinderen te vergroten door hen te begeleiden bij het zelfstandig maken van hun huiswerk en door taalstimulering.

Wilt u kinderen graag een duwtje in de rug geven en hun naschools begeleiden? Dan bent u de persoon die wij zoeken!

Als vrijwillig(st)er van de Kubus begeleidt u een drietal kinderen uit het eerste of tweede leerjaar van de lagere school. U zorgt voor een warm welkom en een rustige begeleiding van het huiswerk. Na het huiswerk speelt u met de kinderen een spel waarbij het Nederlands op een leuke manier wordt geoefend, indien mogelijk samen met de mama's of papa's.


Het project wil ook een brug slaan tussen de gezinnen en de scholen. Het project steunt op een sterke samenwerking tussen het Welzijnshuis en basisscholen in Kortenberg.
Profiel
- U bent gemotiveerd en begeleidt graag kinderen uit de lagere school met hun huiswerk.
- U beheerst de Nederlandse taal goed.
- U kan u minstens 1 dag in de week vrijmaken (op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag) gedurende een uurtje (van 16u tot 17u).
Aanbod
- U kan een verschil maken voor leerlingen uit de 1e graad!
- Een zinvolle tijdsbesteding (afhankelijk van uw mogelijkheden).
- U komt terecht in een fijne groep van enthousiaste vrijwilligers.
- Regelmatig overleg en begeleiding met andere vrijwilligers.
- Een jaarlijks feest met alle vrijwilligers samen!
- Verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen.
- Coaching en begeleiding van een deskundige maatschappelijk werker.
- U wordt ondersteund door de kinderwerker van het Welzijnshuis. De vrijwilligers van de Kubus beschikken over een materialenkoffer met spelletjes en lees- en vertelboekjes.
Solliciteren
Contactpersoon: Sophie Vitse
Reageren voor: 16/12/2018

Interesse of vragen? Aarzel niet om contact op te nemen! Sophie Vitse 02/755 23 10 vrijwilligers@kortenberg.be Het project start opnieuw vanaf begin november 2018 , maar u kan u nu alvast inschrijven!