Voltijds Vast


Organisatie
Musea Hasselt
Het Stadsmus, Modemuseum Hasselt en Jenevermuseum zijn gemeenschappelijk georganiseerd in Musea Hasselt. Zij focust op specifieke verhaallijnen met diepe wortels in Hasselt, maar relevant in een internationale context. Musea Hasselt en haar publiek verrijken elkaar voortdurend door zorg voor, onderzoek naar en kennis van hun cultureel erfgoed te delen met elkaar.
Functie
Het team publiek van Musea Hasselt is op zoek naar een deskundige publiekswerking en participatie.
Je zet inspirerende publieksprojecten op en coördineert participatieve initiatieven rond het museale en culturele erfgoed. Je staat in voor de planning, uitvoering, opvolging en evaluatie van de projecten zodat de diverse doelgroepen zich maximaal aangesproken voelen om deel te nemen én deel te hebben.
Je bouwt een stedelijk, landelijk en internationaal netwerk uit waarbinnen jij je expertise deelt en Musea Hasselt verder op de kaart zet als ‘good practice’ op het vlak van participatie.
Je geeft input voor het ontwikkelen van een programmatie en waakt steeds mee over een participatieve reflex binnen de gehele werking van Musea Hasselt, zodanig dat een groot en divers publiek kan genieten en gebruikmaken van toegankelijke en publieksvriendelijke complementaire activiteiten en diensten.
Je staat mee in voor het communiceren van de projecten via online platformen en print.
Profiel
- Je bent vertrouwd met de werking en de kerntaken van een museum in het algemeen
- Je herkent de processen die zorgen voor sociale samenhang en die participatie stimuleren
- Je kent de specifieke gewoonten van welbepaalde erfgoedgemeenschappen en doelgroepen
- Je kent de functie en de betekenis van musea voor een doelgroep, erfgoedgemeenschap, …
- Je benoemt de eigenheid en de samenstelling van een bepaalde erfgoedgemeenschap of doelgroep
- Je hebt inzicht in de kwaliteitskenmerken van (participatieve) erfgoedtrajecten en -projecten
- Je hebt inzicht in de verschillende vormen van participatie en weet die in de praktijk om te zetten, te evalueren en bij te sturen
Aanbod
Wij bieden je:
- een boeiende en gevarieerde job;
- een contract van onbepaalde duur
- de mogelijkheid tot vorming;
- een verloning in het barema B1/B2/B3; een minimum bruto jaarloon van 29 251,08 EUR en een maximum bruto jaarloon van 39 073,92 EUR;
- de aanvangswedde kan eventueel verhoogd worden met relevante beroepservaring;
- reglementaire vergoedingen en bijkomende extra legale voordelen (hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, fietsvergoeding, enz.).
Solliciteren
Contactpersoon: Laurens Bammens
Reageren voor: 24/06/2018

Je sollicitatie moet ten laatste op 24 juni 2018 toekomen bij Stad Hasselt, Personeelsdienst – Aanwervingen, Groenplein 1, 3500 Hasselt. Je kan je sollicitatie per post versturen naar bovengenoemd adres, afgeven op dit adres of e-mailen (voorkeur) naar loopbaan@hasselt.be. Je sollicitatie bestaat uit de volgende stukken: - een sollicitatiebrief; - een gedetailleerd curriculum vitae; - een afschrift van het vereiste studiebewijs – laatstejaarsstudenten moeten hun vereiste diploma ten laatste op het ogenblik van de effectieve aanstelling meebrengen. Een schoolbewijs moet in dit geval toegevoegd worden. Je ontvangt steeds een bevestiging per mail van je sollicitatie. We houden je enkel per e-mail op de hoogte over het verdere verloop van de selectieprocedure. De Stad Hasselt is geïnteresseerd in je capaciteiten, ongeacht leeftijd, afkomst, kleur, religie of geaardheid! Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen met Ann Vandeput (011 23 98 58 of ann.vandeput@hasselt.be). Voor meer vragen over de aanwervingsprocedure kan je contact opnemen met Laurens Bammens (011 23 96 13 of via loopbaan@hasselt.be).