Voltijds Stage


Organisatie
Nostalgie
Nostalgie is de derde privé-radiozender voor Vlaanderen en brengt een unieke mix van muziek uit de jaren ‘70, ‘80 en ‘90. Nostalgie zendt al ruim 11 jaar ‘niks dan classics’ uit. Daarmee bereikt Nostalgie meer dan 1,2 miljoen luisteraars, voornamelijk actieve volwassenen tussen 35 en 54 jaar oud. Enthousiasme en liefde voor muziek zijn de basisingrediënten die het team van Nostalgie vooruit stuwen om elke dag opnieuw feelgood radio te maken. Nostalgie: What a feeling!
Functie
Je versterkt de redactie en werkt mee aan onze live programma’s. Je zoekt mee naar onderwerpen en invalshoeken die onze luisteraars kunnen boeien. Je helpt mee met het uitwerken en monteren van programma-items, het maken van afspraken voor interviews en zo breng je mee fijne radiomomenten op antenne. Je werkt in een team van toffe redacteurs en DJ’s in de bruisende omgeving van nationale radio. Je helpt ook om Nostalgie online en op verschillende sociale media een extra stem te geven.
Profiel
Je volgt een masteropleiding in de Journalistiek, Politieke, Sociale of Communicatiewetenschappen of een taalopleiding. Je hebt een vlotte pen. Een aangename radiostem is leuk meegenomen. Ervaring met redactiewerk is een pluspunt, maar niet noodzakelijk. Je bent stressbestendig. Je hebt een open en kritische blik op de wereld en je bijt je graag in een creatieve uitdaging vast. De leefwereld en de interesses van onze doelgroep maak je jezelf eigen. Na een inloopperiode ben je in staat om snel en efficiënt tot concrete bijdragen te komen. Je bent nieuws- en leergierig aangelegd. Afwachten staat niet in je woordenboek, na de inloopperiode ga je proactief te werk.
Aanbod
Een ideale leeromgeving voor studenten die ambitie hebben om kwaliteitsvolle radio te maken.
Ervaren redacteurs en presentatoren die je de knepen van het vak leren.
Een goede begeleiding met de nodige ruimte voor eigen initiatief.
Je leert alle aspecten van radio kennen, zowel inhoudelijk als technisch.
Aangename goed bereikbare kantoren en een fijne werkomgeving.
Solliciteren
Contactpersoon: Katrin Weiss
Reageren voor: 31/12/2019

Iets voor jou? Laat het ons weten. Mail je gegevens, school, opleiding en motivatie naar solliciteer@nostalgie.eu en misschien word je binnenkort onze nieuwe stagiaire (m/v). Duur en frequentie van de stage zijn overeen te komen (met stage contract via onderwijsinstelling of in het kader van een mediastage bij Mediarte).