Deeltijds Vast


Organisatie
Stichting SoAP
Autonome theatermakers die graag grenzen verleggen in de publieke ruimte… is er een mooiere uitdaging voor een zakelijk leider? Met jouw leidinggevende ervaring in de culturele sector is productieplatform SoAP een warm bad, maar dan wel een bad dat bruist en bubbelt van vernieuwingszin, engagement en ambitie. Wij zoeken continu naar nieuwe manieren om verhalen te vertellen, jij vindt steeds weer nieuwe manieren om dat ook financieel en organisatorisch haalbaar te maken.

Vanuit Maastricht begeleiden we autonome theatermakers uit Nederland en België bij de ontwikkeling van hun werk. De SoAP-makers bespelen de publieke ruimte in binnen- en buitenland en proberen via hun eigenzinnige performances en installaties de realiteit te bevragen. Op dit moment zijn aan SoAP verbonden: Rita Hoofwijk, Johannes Bellinkx, TAAT, Benjamin Vandewalle en Nick Steur. We genieten een vierjarige ondersteuning door het Fonds Podiumkunsten, maar daar ga jij met je (regionale) netwerk aanvullende funding naast zetten.
Functie
Per 1 juni 2018 hebben we een vacature voor:

ZAKELIJK LEIDER
(0,6 FTE)

Samen met de artistiek leider ga je vormgeven aan de visie, strategie en doelstellingen van SoAP. Je wordt een drijvende kracht achter onze producties en brengt daarvoor een sterk (regionaal) netwerk, een stevige persoonlijkheid en een enorme gedrevenheid mee. Je liefde voor de culturele sector is onvoorwaardelijk, contracten onderhandel je tot de laatste voorwaarde uit. Over jouw contract kunnen we trouwens duidelijk zijn: dat is in eerste instantie voor bepaalde tijd. Maar we gaan ervan uit dat het klikt, dus daarna volgt gewoon een vast contract.

- Samen met de artistiek leider maak je ons nieuwe strategisch beleidsplan en zorg je voor voldoende funding.
- Jij bent degene die het geld binnenhaalt, uitgeeft en verantwoordt.
- Je zorgt ervoor dat de organisatie loopt, stuurt het team aan, motiveert medewerkers en helpt ze bij hun ontwikkeling.
- Samen met de artistiek leider ben je het gezicht van SoAP naar buiten toe.
Je onderhoudt contacten, bouwt aan je netwerk, overlegt en onderhandelt met alle relevante partijen, van fondsen tot subsidiënten, van co-producenten tot festivals.
- Je werkt onder verantwoordelijkheid van en rapporteert aan het bestuur van de stichting.
Profiel
We vinden het vooral belangrijk dat je bij ons past, maar als we harde functie-eisen moeten geven, dan is dit onze top 3:

1. Relevante werkervaring (min. 3 jaar) in een leidinggevende functie in het culturele veld (bij voorkeur theater)
2. Communicatief vaardig: je bent een gesprekspartner voor in- en externe contacten
3. Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
Aanbod
SoAP biedt je een bevlogen en informele werksfeer in hartje Maastricht. Je krijgt wat je verdient, want we hanteren de cao Theater en Dans. Voor deze functie geldt schaal X, de trede hangt af van je ervaring.
Solliciteren
Contactpersoon: Mevr. Esther Saris
Reageren voor: 09/04/2018

Reageer meteen, voordat we de verkeerde aannemen! Stuur je vlammende betoog en cv in ieder geval vóór 9 april naar cees@soap-it.eu. Wil je eerst meer weten? Bel Esther Saris, voorzitter van het bestuur via +31627858837. We plannen sollicitatiegesprekken in week 15 en 16.