Voltijds Vast


Organisatie
Rataplan
Rataplan is al 20 jaar een kunst- en cultuurhuis met een hart voor de buurt, een kleine zaal in 1997 ontstaan als theaterwerkplaats en startblok en uitvalsbasis voor jonge podiumkunstenaars. Ondertussen heeft ze al heel wat waters doorzwommen, vaak tegen de stroom in. Nu heeft Rataplan een breed podiumaanbod, met jaarlijks zo’n 150 activiteiten en 13.000 bezoekers, en is een baken voor jazzmuziek in Antwerpen. De organisatie is gesitueerd in een hoek van de stad, in Borgerhout tussen spoorweg en Turnhoutsebaan en laat zich graag beïnvloeden door de buurt waarin ze werkt. Vanuit deze ervaring wil ze ook invloed uitoefenen op de evolutie van de podiumkunsten. Rataplan gaat op zoek naar nieuwe kunstenaars met een eigen kunsttaal en wil ze een plek geven in het huis.
Rataplan gaat op haar 21ste jaar weer nieuwe uitdagingen aan en vernieuwt zich. Dat gaat aan de ene kant over stroomlijning van de werking binnen het lokaal cultuurbeleid in combinatie met bovenlokale projecten en partnerships en aan de andere kant over inspelen op het superdiverse publiek van de toekomst.
Om de vernieuwde werking vorm te geven is Rataplan op zoek naar een ambitieuze coördinator, een duizendpoot met een verfrissende kijk op een cultuurhuis.
Functie
Je zet in samenspraak met de Raad van Bestuur en het artistieke team de nieuwe sporen uit voor Rataplan dat een lokale en wijkgebonden cultuurwerking combineert met bovenlokale projecten. Je krijgt de kans om een vernieuwde vorm te geven aan deze culturele werking, in samenwerking met de Borgerhoutse partners lokaal cultuurbeleid en zorgt voor consistentie en duurzaamheid in de werking.

Rataplan financiert zijn werking door een combinatie van lokale subsidies en Vlaamse projectsubsidies. Je zorgt voor de verdere uitbouw en opvolging van deze subsidielijnen en vindt het een uitdaging om extra financiering en ‘sponsoring’ te vinden. Je hebt daarvoor de nodige ervaring in dossieropmaak en zakelijk inzicht.

Je hebt de dagelijkse leiding van Rataplan, zorgt dat de administratie op punt staat, werkt samen met de programmatoren, het technisch team, de boekhouding en met de partnerorganisaties Fiebre/MAP, De Roma, Zermatt en Lokaal Cultuurbeleid Borgerhout.

In het kleine team (3,6 FTE) coördineer en motiveer je ook de vrijwilligers, je bent geen bureautijger en neemt heel wat praktische taken op. Bij theatervoorstellingen of concerten in de zaal van Rataplan zorg je mee voor onthaal en het goede verloop. Je houdt het overzicht van de publiekscommunicatie.

Je hebt oog voor de diversiteit in publiek en bij artiesten en voor het maatschappelijk draagvlak van Rataplan.

Je bent het gezicht van Rataplan, werkt aan de uitstraling, bouwt een netwerk uit, zorgt voor een optimale samenwerking met lokale partners en communiceert met overheden (politiek en administratie).
Profiel
Je hebt voeling met de evoluties in het huidige cultuur- en kunstenlandschap. Je kan beleidsmatig denken en visie ontwikkelen rond een cultuur- en kunstenhuis. Je voelt je thuis in een stedelijke en multiculturele omgeving.

Je hebt affiniteit met lokaal cultuurbeleid. Kennis van het Borgerhoutse culturele veld is een pluspunt.

Je communiceert vlot (schriftelijk en mondeling), kan leiding geven en ook bevragen en beluisteren. Je hebt ook ervaring in werken met vrijwilligers.

Je kan met stress om, bent flexibel en kan creatief en oplossingsgericht denken. Je hebt durf en ambitie.

Je hebt minstens 5 jaar ervaring in een artistieke, culturele of non-profitorganisatie en hebt ervaring in het overleg van een organisatie met overheden en partners.

Hoe een dossier samenstellen en stofferen is je gekend en je hebt zakelijk inzicht en noties van boekhouding.

Dat bij deze job avond- en weekendwerk hoort, is voor jou een evidentie.

In de buurt van Borgerhout wonen is een plus.
Aanbod
Je werkt in een boeiende, creatieve en artistieke omgeving, voor een organisatie met betekenis en in volle ontwikkeling. Je krijgt een uitdagende opdracht met kansen om die ontwikkeling mee te sturen en de organisatie vorm te geven.
Tewerkstelling 100 % , onbepaalde duur, verloning volgens CAO PC 304
Indiensttreding : 16 augustus 2018
Solliciteren
Contactpersoon: Stefan Gevaerts
Reageren voor: 21/03/2018

Solliciteren kan tot en met dinsdag 20 maart met een motivatiebrief en CV. Per mail : info@rataplanvzw.be Per post : Rataplan, tav Michel Price, Wijnegemstraat 65, 2140 Borgerhout www.rataplanvzw.be Voor meer info over deze vacature kan je terecht bij Stefan Gevaerts, stefan@rataplanvzw.be of 03 270 99 66.