Deeltijds Vrijwilligerswerk


Organisatie
Speelgoedmuseum Mechelen vzw
Het Speelgoedmuseum in Mechelen herbergt één van de meest uitgebreide speelgoedcollecties. Je ontdekt er spel en speelgoed van de middeleeuwen tot vandaag, waarmee in ons land werd en wordt gespeeld. Dankzij het unieke karakter en het toegankelijke thema spreekt het museum jong én oud aan. Museumbezoekers van alle leeftijden worden aangezet tot speldeelname en kennisdeling tussen verschillende generaties onderling.
Functie
Om het vaste museumteam te versterken, is het Speelgoedmuseum op zoek naar vrijwilligers om de museumbezoekers te onthalen en te begeleiden.

Taken
- Om de baliemedewerker te ondersteunen verwelkom je de bezoekers door hen wegwijs te maken in het museum, te informeren over tijdelijke tentoonstellingen of activiteiten. Tijdens schoolvakanties geef je een woordje uitleg bij de zoektochten en andere activiteiten voor gezinnen of kinderen.
- Weekendactiviteiten voor gezinnen leid je in goede banen door ervoor te zorgen dat het materiaal klaar ligt, door de deelnemers (en eventuele externe workshopbegeleiders) te verwelkomen en naar de juiste zaal te brengen.
- Je houdt samen met de andere medewerkers een oogje in het zeil wat betreft de netheid van het museum. Aan het einde van de dag zorg je ervoor dat de spelelementen er weer netjes bij liggen. Je kan constructief mee nadenken over oplossingen voor kleine problemen.
Profiel
Ben je een spring-in-het-veld die museumbezoekers met de glimlach en enthousiasme wil onthalen en/of begeleiden? Ben je praktisch ingesteld en kan je goed met dynamische groepen om? Ben je flexibel en kan je je wekelijks 1 of meerdere dagen vrijmaken? Je komt terecht in een vrijwilligerspool. Wij roepen je op in functie van onze programmatie en de voorkeuren die jij doorgeeft.
Aanbod
Je komt terecht in een dynamisch team. Het is de ideale gelegenheid om op een leuke manier ervaring op te doen binnen de culturele sector.
Wij zorgen voor de vergoeding van je transportkosten en een jaarabonnement voor het Speelgoedmuseum (geldig voor 4 personen).
Solliciteren
Contactpersoon: Rudi Rasschaert
Reageren voor: 30/04/2018

Stuur je cv en motivatiebrief naar directie@speelgoedmuseum.be