Deeltijds Vrijwilligerswerk


Organisatie
NADAR
NADAR is een kunstenplatform dat op een vernieuwende, frisse manier tentoonstellingen wil maken. Kunst verspreiden zien wij niet louter in termen van presenteren en waarnemen maar willen haar ook zien als een moment van beleving. Dit bereiken we door het verweven van verschillende disciplines van beeldende-, audio-visuele kunsten tot muziek om zo tot een totaalervaring te komen. Dit vereist maatwerk voor elk project zowel vormelijk, inhoudelijk, als thematisch. Inspiratie voor onze projecten halen we uit het dagelijkse leven, filosofie, subculturen, architectuur of in situ elementen.
Functie
Als jonge, culturele vzw hebben wij bij NADAR reeds verschillende projecten lopen. Daarom willen we heel graag ons team versterken met enthousiastelingen die hun talenten en interesses ten volle willen inzetten om deze projecten mee uit te voeren en vorm te geven. Enkele projecten zijn: het beheer van een nieuwe kunsthal in Gent, uitbaten van een museumcafé, multiple galerie, productie van expo’s en (visuele) concerten, scenografie bouw, magazine en publicaties ter begeleiding van deze expo’s,...

Je brainstormt mee over de lopende projecten, zowel op het inhoudelijke, vormelijk vlak als op vlak van communicatie-, promotie- en marketing. Je werkt hiervoor samen met het kernteam, externe kunstenaars, opdrachtgevers en partners.

Je denkt mee de planning uit en bent niet vies om effectief de handen uit de mouwen te steken tijdens het creatieproces.
Profiel
Je bent gepassioneerd en gedreven in hetgeen dat je doet. We houden van mensen met een visie, een eigen artistieke praktijk,...

Je hebt voeling en interesse voor cultuur, beeldende kunst, muziek, mode,...

Je hebt een open kijk op cultuur, je hebt inzicht in relevante tendensen en staat open voor experiment.

Je bent gemotiveerd en houdt rekening met deadlines

Je kunt zowel zelfstandig als in groep werken

je bent sterk op vlak van communicatie en werkt graag met sociale media

Ervaring in het cureren van expo’s of de productie evenementen is een sterkte maar zeker geen must
Aanbod
Kans om je ideeën en werk te delen met het publiek via een experimenteel kunstenplatform. Als deel van het team bouw je mee aan de groei en focus van de vzw en word je meegesleurd door de gedrevenheid van onze toffe bende.
Solliciteren
Contactpersoon: Tine Deboelpaep
Reageren voor: 01/03/2018

Stuur een motivatiemail en eventueel je portfolio (we zijn benieuwd naar wat je doet!) naar nadarexpo@hotmail.com. Nadien kunnen we nader kennismaken met een tas koffie.