Deeltijds Stage


Organisatie
!DROPS
!DROPS...
De wereld verandert razendsnel. Mensen ervaren de veranderingen vaak als overweldigend of bedreigend. Voor !DROPS zijn veranderingen een voedingsbodem voor nieuwe kansen. Samen met betrokken mensen en organisaties wil !DROPS innovatieve oplossingen bedenken voor alle mogelijke veranderingen in de samenleving. Dit uit zich in sociale projecten met verschillende doelgroepen. Denk aan vluchtelingen, jongeren, voedseloverschotten, autisme, mode… heel divers dus, en steeds op een positieve en duurzame manier! Neem gerust een kijkje op onze website voor meer informatie: www.idrops.be
Functie
Wij bij !DROPS vzw willen ons team heel graag versterken. De verschillende projecten die lopen, vragen de volledige inzet van onze project designers, en hebben extra ondersteuning nodig voor de levendige uitvoering. Word jij onze nieuwe staigiar?
Profiel
Als stagair projectmedewerker voer je projecten uit rond het thema Superdiversity. Meer concreet willen we je input graag benutten voor de volgende projecten: Connected.Dots, waarbij we services en trainingen organiseren met/voor vluchtelingen en PeaceCraft, een game en een theaterstuk over de tocht die vluchtelingen afleggen en hoe ze hun leven hier ervaren.
Samen met de projectcoördinator denk je na over de planning van de projecten.
Je geeft en begeleidt workshops en coördineert de services die we samen met vluchtelingen opzetten.
Je bouwt een duurzaam netwerk uit en verzamelt gedetailleerde informatie over de doelgroepen.
Je zorgt voor de administratieve opvolging van je projecten. 
Je voert de projecten mee uit, zowel op het inhoudelijke vlak als op vlak van communicatie- (website, nieuwsbrieven, sociale media en gedrukte media), promotie- en marketingbeleid. Je werkt hiervoor samen met de projectcoördinator, opdrachtgevers en partners.

Je bent laatstejaarsstudent of net afgestudeerd in volgende richtingen: sociaal werk, agogisch werk of sociaal-economische wetenschappen (volg je een andere relevante opleiding? Overtuig ons van je sociale skills!)
Je bent perfect Nederlandstalig, ook de Engelse taal kent geen mysteries voor jou. Een derde taal strekt tot aanbeveling.
Je bent geboeid in uitdagingen rond de versterking van vluchtelingen in een stedelijke context, en in ondernemerschap. 
Je bent klantgericht en kwaliteitsbewust en hebt voldoende oog voor detail.
Je kan goed, met vertrouwen en met naturel praten voor een groep, én hun motiveren.
Je bent een ondernemend type die houdt van een resultaatgerichte aanpak.
Ervaring met workshops is een pluspunt.
Je bent dynamisch, flexibel en bereid om door te groeien. 
Je kan zowel zelfstandig als in groep werken.
Je bent zeer sterk op vlak van communicatie en gebruik van sociale media. 
 
Aanbod

Wat bieden wij:
Een positieve sfeer met een sociale insteek.
Een professionele begeleiding binnen de organisatie.
Een groot netwerk van partners.
Een zekere flexibiliteit om een goed evenwicht te vinden tussen werk en privé.
Een stage van min. 4 maand, zo snel mogelijk te starten, min. 2,5 dagen per week.
Solliciteren
Contactpersoon: Anna Kint
Reageren voor: 28/02/2018

Interesse? Gelieve ons jouw cv en een motivatiebrief te versturen naar anna@idrops.be en hendrikje@idrops.be  t.a.v. Anna en Hendrikje, met als onderwerp “Sollicitatie Stagiair”. Als je graag telefonisch meer informatie wilt, kan dat op: 0472/ 41.45.18. Wij kijken uit naar jouw kandidatuur!