Deeltijds Vrijwilligerswerk


Organisatie
Similes
Similes vzw is een pluralistische organisatie van en voor familieleden. Zij verenigt en ondersteunt samen met meer dan dertig lokale kringen familieleden van psychisch kwetsbare.

Zonder vrijwilligers kan Similes niet bestaan. Ze zijn het kloppende hart en de handen en voeten van de vereniging. Draag jij Similes een warm hart toe? Heb je zin om ook je steentje bij te dragen en mee deel uit te maken van onze toffe en geëngageerde vrijwilligersploeg? Nieuwsgierig geworden? Of bruis je van goede ideeën?

Door je ervaring en kwaliteiten in te zetten kan je als vrijwilliger over heel Vlaanderen veel betekenen voor andere families en betrokkenen van psychisch kwetsbare mensen. Dit geeft veel voldoening en bovendien leer je veel over jezelf.
Functie
Voor alle geïnteresseerden:
- Onze lokale kringen ondersteunen in jouw regio.
- Bijdragen tot de algemene werking op het vlak van boekhouding, communicatie, fondsenwerving, projectwerking, logistieke ondersteuning en PR.
- Vorming uitwerken en/of vorming geven/ groepen begeleiden
- Persoonsgerichte bewindvoering

Voor familieleden:
Je ervaring inzetten als familievertegenwoordiger, familie-ervaringswerker, luistervrijwilliger, gespreksbegeleider, getuigenisvrijwilliger, …
Profiel
- Je wil je persoonlijke en/of professionele ervaring ten dienste stellen van een organisatie met een maatschappelijke missie.
- Je wil mee werk maken van een inclusieve samenleving waarin iedereen aan zijn trekken komt.
- Je gelooft in de kracht van ervaringsdeskundigen om lotgenoten te ondersteunen en maatschappelijk het verschil te maken.
Aanbod
- Permanente ondersteuning door je coach in Heverlee of Drongen en een enthousiast team.
- Je maakt deel uit van een gedreven groep vrijwilligers met een maatschappelijke missie.
- Onkostenvergoeding

TIP! Kom zeker langs op de infovoormiddag voor vrijwilligers op zaterdag 24 februari 2018. Meer info volgt op onze website!
Solliciteren
Contactpersoon: Louise Wolfs/ Josette Monsieurs
Reageren voor: 22/03/2018

Kom met je vragen en/of kandidatuur met korte motivatie naar onze vrijwilligerscoaches: - Louise Wolfs (Heverlee): mail louise.wolfs@similes.be of bel 016 244 204 - Josette Monsieurs (Drongen) : mail: josette.monsieurs@similes.be of bel 0488964 554