Deeltijds Vrijwilligerswerk


Organisatie
PARCUM
PARCUM, het dialoogmuseum voor religie, kunst en cultuur, is gelegen in de Abdij van Park te Heverlee. PARCUM brengt tijdelijke thematentoonstellingen op het kruispunt van religie, kunst en cultuur aan de hand van nooit eerder getoond erfgoed uit kerken, abdijen en kloosters. Bijzondere aandacht gaat naar de betekenis van deze thema’s en dit erfgoed in de multireligieuze en superdiverse samenleving van vandaag.
Als dialoogmuseum zet PARCUM bewust in op de wisselwerking tussen hedendaagse (mondiale) thema’s en religieus erfgoed, tussen gelovigen en niet-gelovigen, tussen verschillende denominaties en levensbeschouwingen, tussen jongeren en ouderen, ... Zo wil PARCUM betrokkenheid stimuleren bij bezoekers van allerlei levensbeschouwelijke en culturele achtergronden. Het museum positioneert zich als een open ontmoetingsplaats, een plek voor kritisch en creatief denken, voor verwondering en verdieping, voor reflectie en dialoog.
Onze eerste tentoonstelling “Van de wereld. Beelden van beslotenheid en bevrijding” focust op het ontstaan van het christelijke kloosterleven en het aspect van afzondering en isolement in de religieuze beleving van de kloosterlingen. “Van de wereld” onthult nooit eerder getoonde kunstschatten uit Vlaamse kloosters en abdijen en brengt ze naast werk van o.a. Marlene Dumas en Ann Veronica Janssens. Deze tentoonstelling neemt je mee naar de wereld van kloosterlingen, kluizenaars en heremieten. Je volgt hen in hun zoektocht naar geestelijke bevrijding. Daarin speelt de visuele focus op het beeld een belangrijke rol.
Functie
Als publieksbegeleider ben jij het aanspreekpunt in de tentoonstellingszalen. Je zorgt ervoor dat de bezoekers zich welkom voelen en maakt ze wegwijs doorheen het museum. Je deelt bezoekersgidsjes uit en kan geïnteresseerden warm maken voor onze randprogrammatie. Indien nodig maak je de bezoekers attent op de museumregels.
Profiel
Je spreekt perfect Nederlands en ook een woordje Engels en Frans
Je hebt een positieve instelling
Je bent klantvriendelijk, behulpzaam en diplomatisch
Je pikt dingen snel op en kan hier zelfstandig mee aan de slag
Je bent praktisch ingesteld
Aanbod
Vrijwilligers zijn bij PARCUM van onschatbare waarde. Ons klein maar gemotiveerd team zal er daarom alles aan doen om je thuis te laten voelen. Je krijgt een duidelijke functieomschrijving en begeleiding waar nodig. We bedanken onze vrijwilligers voor hun inzet met exclusieve uitstappen en kortingen. Verwacht je dus aan avant-premières, een jaarlijkse toffe vrijwilligersdag, interessante vormingsmomenten en leuke goodiebags.
Solliciteren
Contactpersoon: Silke Claes
Reageren voor: 09/01/2018

Wij organiseren op woensdag 10 januari een instapmoment voor geïnteresseerde vrijwilligers. Afspraak om 14u aan het museumonthaal. Wil je graag deelnemen? Graag een mailtje naar silke.claes@parcum.be met ingevulde vrijwilligersfiche.