Voltijds Stage


Organisatie
De Munt
De Munt is het federale operahuis in de hoofdstad van Europa dat internationaal gerenommeerde operaproducties realiseert en tevens dansprogrammering, concerten en recitals presenteert.
Functie
Context :

Het bekende Midden-Oosterse liefdesverhaal van Layla & Majnun wordt samengesmolten met de oude Griekse mythe van Orpheus & Eurydice in het kader van een multidisciplinair project dat volgend jaar in juni in de Munt zal gespresenteerd worden onder de titel “Orfeo & Majnun” en dat Brusselaars van alle leeftijden en achtergronden zal samenbrengen.

Het eerste luik bestaat uit een openluchtparcours op 30 juni 2018 in de buurt van de Munt waarbij er met zelfgemaakte dieren en mythische wezens die een belangrijke rol spelen in het verhaal wordt rondgetrokken. Tegelijkertijd worden er producties gepresenteerd die gecreëerd worden door verschillende lokale gemeenschappen rond de emoties die aan bod komen in Orfeo & Majnun: liefde, verdriet, verlies en verlangen.

Het tweede luik zal de twee verhalen met elkaar verbinden in een muziekvoorstelling die doorgaat in de Munt op 29 en 30 juni en waarin professionele artiesten een schitterend tapijt van verschillende culturele invloeden, talen en muziekstijlen weven, geflankeerd door deelnemers uit verschillende gemeenschappen.

Voor dit project is de Munt op zoek naar een stagiair(e) die zin heeft om ervaring op te doen in cultureel werk, communicatie en productie:


Taakbeschrijving :

- Je neemt deel aan de praktische organisatie van de deelname van groepen : zaalreservatie voor repetities, organisatie van bezoeken van artiesten, logistiek, catering;
- Je stelt de verslagen van vergaderingen op;
- Je assisteert de projectverantwoordelijken, bijvoorbeeld bij de organisatorische aspecten verbonden aan het verblijf van het externe artistieke productieteam (reservatie van reizen en logement, voorbereiding van hun planning, …);
- Je assisteert bij de uitwerking en de planning van de Urban Labs : participatieve brainstormingateliers over de publieke ruimte in verschillende Brusselse wijken;
- Je beheert de “Time Bank”, het bedankingssysteem voor de deelnemers uit de gemeenschappen. Dit houdt het volgende in:
--> communiceren van de agenda en voorstellen van activiteiten voor de groepen (rekening houdend met hun behoeften en interesses);
--> fungeren als contactpersoon voor de groepen;
--> opvolgen van de bijwoning van evenementen.
Profiel
- Je volgt momenteel hogere studies in socio-cultureel werk, cultuurmanagement of communicatie;
- Je hebt interesse in het dagelijkse operationeel beheer van een culturele organisatie;
- Je kan jezelf uit de slag trekken, werkt georganiseerd en legt makkelijk contact;
- Je bent proactief en communicatief;
- Je bent actief op sociale media;
- Je woont bij voorkeur in Brussel;
- Je hebt een goede kennis van zowel het Nederlands als het Frans;
- Je hebt grote interesse in het Brusselse culturele en verenigingsleven;
- Je bent beschikbaar voor een langere periode (bij voorkeur voltijds).
Aanbod
- Stagecontract;
- Twee mogelijke periodes : van eind januari 2018 tot half april 2018 en van half april 2018 tot begin juli 2018;
- Woon- werkverkeer met openbaar vervoer 100 % vergoed;
- Een dynamische culturele werkomgeving.
Solliciteren
Contactpersoon: Margarita Marin
Reageren voor: 29/03/2018

Interesse? Stuur je cv en motivatiebrief vóór 29 december 2017 naar Margarita Marin, m.marin@demunt.be met vermelding “vacature-stagiair Orfeo & Majnun”