Voltijds Stage


Organisatie
VIAA vzw
Over VIAA
Vlaanderen heeft een bijzonder rijk cultureel verleden, ook in het audiovisuele veld. Honderdduizenden uren film-, audio- en videomateriaal liggen opgeslagen in Vlaamse archieven, omroepen en depots.
Sinds 2013 bouwt VIAA een brede dienstverlening uit rond 3 pijlers:
• het digitaliseren van bestaande, bedreigde analoge dragers,
• het archiveren van de bestanden uit digitaliseringsprojecten of van bestaande digitale collecties,
• het digitale materiaal op interactie platformen ter beschikking stellen van scholen, bibliotheken, onderzoekers en het grote publiek.
Het woord dienstverlening staat hierin centraal; VIAA beheert zelf geen digitaal materiaal maar bouwt diensten uit die het beheer en de ontsluiting ervan mogelijk maken. De klanten van VIAA zijn onder meer de publieke omroep (VRT), de Vlaamse regionale omroepen en de culturele erfgoed- en archiefsector.
VIAA bestaat op dit moment uit 23 medewerkers en is gevestigd in Gent. Er worden diensten geleverd aan meer dan 140 organisaties verspreid over heel Vlaanderen.
VIAA is een jonge en dynamische speler in het cultuur- en mediaveld. Sinds 2013 werden op minder dan een jaar tijd de belangrijkste componenten van de basisdienstverlening gebouwd: de digitalisering werd opgestart en een archiefsysteem werd gebouwd. In het voorjaar 2018 lanceert VIAA een nieuw platform voor zijn content partners: Catalogus Pro. Dit platform biedt content partners op een eenvoudige manier toegang tot een schat aan audiovisueel materiaal. Ze kunnen vanaf dan over hun eigen muurtje kijken en grasduinen in de metadata en collecties van andere VIAA content partners.
Functie
Taakomschrijving
• Je bouwt mee aan de lancering en uitrol van Catalogus Pro en dit in nauwe samenwerking met de projectleider van Catalogus Pro en de manager Beleid en Strategie van VIAA
• Je bent verantwoordelijk voor het behandelen van gebruikersaanvragen via support@viaa.be en rapporteert over de voortgang en gebruikersprofielen.
• Je zorgt voor een accurate doorstroming van de gebruikersinformatie in VIAA’s CRM systeem.
• Je beantwoordt snel en accuraat vragen van gebruikers en bent in staat, na analyse, een FAQ op te stellen.
• Je organiseert mee de introductiesessies die VIAA plant na de lancering van Catalogus Pro
Profiel
Vaardigheden
● Je bent klantvriendelijk en communicatief
● Je hebt een verzorgde schrijfstijl
● Je werkt zeer nauwkeurig en mist geen detail
● Je hebt een hands-on aanpak, bent leergierig en toont zin voor initiatief
● Je kan zowel zelfstandig als in teamverband werken en denkt proactief
● Je hebt een diploma hoger onderwijs
Aanbod
Ons aanbod
● Je komt terecht bij een jonge, dynamische organisatie waar digitaal werken en leren voorop staat, een organisatie die staat voor innovatie in het Vlaamse media- en cultuurlandschap
● Je krijgt de kans om op korte termijn veel ervaring op te doen en een sterkere positie op de arbeidsmarkt te verwerven
● Je krijgt een professionele en persoonlijke begeleiding binnen een ervaren team
● Je wordt tewerkgesteld in Gent
● Wij bieden jou een voltijdse en betaalde stage van 6 maanden in het kader van een beroepsinlevingsovereenkomst met startdatum 5 februari 2018.
Solliciteren
Contactpersoon: Patricia Roggeman
Reageren voor: 05/01/2018

Interesse? Stuur je mail met CV en motivatiebrief naar Patricia Roggeman (patricia.roggeman@viaa.be) tot en met vrijdag 5 januari 2018. De gesprekken zullen doorgaan in de week van 22 januari. Voor meer informatie omtrent VIAA of deze vacature kan je steeds contact opnemen met debbie.esmans@viaa.be